Patruzeci şi trei de cazuri noi de coronavirus, legate de o petrecere de la începutul lunii iulie

Patruzeci şi trei de cazuri noi de coronavirus sunt legate de o petrecere mare într-o casă, care a avut loc la începutul lunii iulie în Washtenaw County, Michigan, conform oficialilor citaţi de CNN.

11884 afișări
Imaginea articolului Patruzeci şi trei de cazuri noi de coronavirus, legate de o petrecere de la începutul lunii iulie

Patruzeci şi trei de cazuri noi de coronavirus, legate de o petrecere de la începutul lunii iulie

Cele mai multe dintre cazurile noi sunt tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani.

Se crede că petrecerea a avut loc între 2 şi 3 iulie, iar oficialii cer tuturor celor care au participat să se monitorizeze şi să aibă în vedere dacă au simptome ale virusului timp de 14 zile.

De altfel, mai multe petreceri au fost identificate ca sursă de Covid-19. Cazuri, uneori fatale, au fost legate de adunări în Mississippi, Alabama, Florida, Missouri, California, Texas şi New Jersey.

Oficialii locali din sănătate atrag atenţia asupra acestei petreceri din Michigan, care arată cât de uşor şi de repede poate infecta virusul oamenii.

„Acesta este un exemplu foarte clar de cât de repede se răspândeşte acest virus şi cât de mulţi oameni pot fi afectaţi într-o perioadă foarte scurtă de timp", a spus Jimena Loveluck, ofiţer de sănătate.

„Nu putem spera să ne îndeplinim obiectivul de a opri COVID-19 şi de a preveni cazuri suplimentare, spitalizările şi decesele fără sprijin şi cooperare deplină din partea comunităţii", a adăugat aceasta.

„Avem nevoie ca persoanele de toate vârstele, inclusiv tinerii, să ia în serios COVID-19 şi să respecte instrucţiunile. Asta înseamnă evitarea adunărilor mari fără distanţare fizică sau acoperirea feţei”, a adăugat Loveluck.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici