Persoanele care au intrat în contact cu tânărul din Gorj, infectat cu noul coronavirus, vor sta în carantină la domiciliu

  • Autorităţile gorjene au participat la o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
  • Cei prezenţi au decis că persoanele care au intrat în contact cu tânărul cu noul coronavirus vor sta în carantină la domiciliu.
  • Iniţial, acestea urmau să fie duse într-un centru.
391 afișări
Imaginea articolului Persoanele care au intrat în contact cu tânărul din Gorj, infectat cu noul coronavirus, vor sta în carantină la domiciliu

Persoanele care au intrat în contact cu tânărul din Gorj cu noul coronavirus vor sta în carantină la domiciliu

Potrivit unui comunicat transmis vineri noaptea, a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care, în urma propunerii venite din partea noii conduceri a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a decis ca cei care au intrat în contact cu tânărul confirmat cu noul coronavirus să poată sta în carantină acasă.

„S-a aprobat în unanimitate ca în toate cazurile de contacţi apropiaţi direcţi cu o persoană care a fost depistată pozitiv ca purtător al coronavirusului COVID-19, să se instituie carantina la domiciliu”, se arată în comunicatul citat.

Se revine, astfel, la hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de vineri dimineaţa, prin care, la propunerea DSP Gorj, s-a aprobat mutarea celor cinci persoane aflate în izolare la domiciliu ca urmare a contactului direct cu persoana confirmată cu virusul COVID-19 din comuna Prigoria, sat Dobrana, în carantină în cadrul unuia dintre centrele de carantină din judeţul Gorj.

De asemenea, DSP Gorj a făcut precizarea în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că în comuna Progoria nu sunt necesare măsuri sau restricţii precum suspendarea cursurilor în şcoli, a activităţilor cultural-artistice sau a altor activităţi care ar putea angrena public numeros.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici