Pfizer a anunţat că vrea să solicite autorizaţia pentru utilizarea vaccinului său până la sfârşitul lunii noiembrie

  • Pfizer intenţionează să solicite autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea vaccinului Covid-19, până la sfârşitul lunii noiembrie.
  • Director executiv Pfizer: ”Presupunând că datele sunt pozitive, Pfizer va solicita autorităţilor din Statele Unite autorizaţie de utilizare de urgenţă ”
1039 afișări
Imaginea articolului Pfizer a anunţat că vrea să solicite autorizaţia pentru utilizarea vaccinului său până la sfârşitul lunii noiembrie

Profimedia

Gigantul farmaceutic american Pfizer intenţionează să solicite autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea vaccinului Covid-19, până la sfârşitul lunii noiembrie, dacă primeşte date pozitive de eficacitate şi siguranţă în urma studiilor la stadiu avansat la om, a anunţat vineri CEO-ul companiei, relatează The Wall Street Journal.
 
Presupunând că datele sunt pozitive, Pfizer va solicita autorizaţie de utilizare de urgenţă autorităţilor din Statele Unite, la scurt timp după ce trece etapa de siguranţă, în a treia săptămână a lunii noiembrie,” a declarat Albert Bourla, într-o scrisoare deschisă postată pe reţelele de socializare.
 
Un al treilea set de date, pentru ca producătorii să se asigura că medicamentul poate fi fabricat la scară largă la o calitate şi consistenţe adecvate, va fi gata înainte ca Pfizer să primească datele de siguranţă.
 
Pfizer a spus că a stabilit cronologia pentru a clarifica orice confuzie cu privire la procesul complex de fabricare a vaccinului. ”Pentru a obţine încrederea publicului şi pentru a clarifica o mare confuzie, cred că este esenţial ca publicul să înţeleagă termenele noastre estimate,” a mai spus directorul executiv de la Pfizer.
 
Alte programe occidentale de dezvoltare a vaccinului anti-Covid, inclusiv unul de la Universitatea din Oxford şi AstraZeneca şi altul de la Moderna, se află în faza studiilor avansate la om. Studiile pentru vaccinul Oxford au fost oprite în Marea Britanie şi SUA după ce un pacient din Marea Britanie s-a îmbolnăvit.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici