Pfizer-BioNTech anunţă începerea studiilor clinice ale vaccinului său Covid-19 la femeile gravide

  • Pfizer-BioNTech a anunţat joi că începe studiile clinice ale vaccinului său Covid-19 la femeile gravide.
  • Compania farmaceutică îşi propune să înscrie aproximativ 4.000 de femei însărcinate la studii, care vor include participanţi în SUA, precum şi în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Spania şi Marea Britanie
  • În studiu vor fi incluse femei cu vârsta de peste 18 ani care sunt în intervalul 24 - 34 de săptămâni de sarcină.
2516 afișări
Imaginea articolului Pfizer-BioNTech anunţă începerea studiilor clinice ale vaccinului său Covid-19 la femeile gravide

Pfizer-BioNTech anunţă începera studiilor clinice ale vaccinului său Covid-19 la femeile gravide

Primele doze vor fi administrate în SUA, a precizat Pfizer.

Cercetătorii vor monitoriza eventualele efecte secundare negative la femei, inclusiv avortul spontan. Există câteva date preliminare privind siguranţa în timpul sarcinii, deoarece unele femei din studiile anterioare privind vaccinul Covid-19 au rămas însărcinate în timp ce erau implicate în studiile clinice, relatează NBC News.

„Din tot ceea ce vedem până acum de la femeile însărcinate care au avut vaccinul, nu există semnale că ar exista probleme”, a spus Stacey Stewart, preşedintele March of Dimes.

Potrivit Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, femeile gravide care se infectează cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19, prezintă un risc crescut de complicaţii, inclusiv naşterea prematură şi necesitatea de a fi pus

Studiul Pfizer va urmări şi nou-născuţilor timp de şase luni după naştere pentru a vedea dacă anticorpii de la mamă se transferă la sugari.

Există un precedent pentru o astfel de protecţie. Bebeluşii născuţi de femei care au primit vaccinul antigripal au un nivel de protecţie împotriva gripei timp de cel puţin şase luni, până când şi ei pot primi vaccinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici