Pieţele rămân închise. Dar ce a vrut să spună Arafat?

  • Pieţele care funcţionează în interior rămân închise
  • Se permite activitatea pieţelor agroalimentare şi a pieţelor volante în zone publice deschise
  • Conform estimărilor ZF, avem cel puţin 75 de pieţe în ţară
2680 afișări
Imaginea articolului Pieţele rămân închise. Dar ce a vrut să spună Arafat?

Sursa foto: Mediafaxfoto

Pieţele agoralimentare interioare rămân închise. Raed Arafat, şeful DSP, a vorbit, aseară, despre situaţia pieţelor din România. Situaţie ce a ajuns să fie un ping-pong al cifrelor şi părerilor autorităţilor. Care, de altfel, nu ştiu exact câte pieţe sunt în România. Arafat vine şi cu mai multă ceaţă. Secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne anunţă, în sintagme, că se permite organizarea pieţelor volante. 

Raed Arafat: „Se elimină sintagma pieţe mixte şi volante din categoria tipurilor de pieţe care au activitatea suspendată şi se permite organizarea pieţelor volante, care pot fi organizate în zone publice deschise” 

Zilele trecute, ai aflat că Adrian Oros, ministrul Agriculturii, nu ştia nici el câte pieţe sunt în România şi nici care este ponderea lor în aprovizionarea populaţiei cu fructe şi legume produse local. Ulterior, Ziarul Financiar a cerut repre­zentanţilor Ministerului Agriculturii numărul total al pieţelor agroalimentare din România, însă aceştia au spus că nu îl ştiu. Pe site-ul insituţiei este un document care arată că, în iunie 2019, erau 490 de pieţe agroalimentare şi 160 de depozite angro de fructe şi legume la nivel naţional. Ieri însă, Petru Daea, fostul ministru al Agriculturii, le-a spus colegilor mei de la Ziarul Financiar că sunt 4000 de pieţe in tară.

Hotărâre CNSU:

“Se propune menţinerea suspendării activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice. 69. Prin excepţie de la prevederile pct. 68 se permite activitatea pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici