Prefectul Sălajului, după ce judeţul a depăşit pragul de 5 cazuri la mia de locuitori: Posibilă limitare a circulaţiei

Autorităţile din Sălaj iau în calcul interzicerea circulaţiei pe timp de noapte, după ce judeţul a depăşit 5 cazuri la mia de locuitori, spune prefectul Virgil Ţurcaş: „Faptul că în rândul populaţiei avem un rezervor de virus este o realitate”.

439 afișări
Imaginea articolului Prefectul Sălajului, după ce judeţul a depăşit pragul de 5 cazuri la mia de locuitori: Posibilă limitare a circulaţiei

Prefectul Sălajului, după ce judeţul a depăşit pragul de 5 cazuri la mia de locuitori: Posibilă limitare a circulaţiei

Judeţul Sălaj este primul judeţ din România care a depăşit 5 cazuri la mia de locuitori.

Întrebat la Digi24 despre măsurile care se impun de acum încolo, prefectul Virgil Ţurcaş a spus că în judeţ sunt aplicate măsurile prevăzute la nivel naţional, dar nu se mai confruntă cu focare, ci cu o transmitere comunitară masivă.

„Trebuie să ţinem cont de câteva aspecte foarte importante. Avem trei UAT-uri care reprezintă oraşe şi au o pondere foarte importantă în populaţia judeţului. Mă refer la Jibou, Cehu Silvaniei şi Zalău, unde avem o incidenţă foarte ridicată, între 8 şi 10 la sută. Trebuie să controlăm acolo”, a declarat prefectul.

„Faptul că în rândul populaţiei avem un rezervor de virus este o realitate”, a adăugat Virgil Ţurcaş.

Acesta a explicat că judeţul se confruntă cu o transmitere comunitară extinsă: „Nu mai avem doar focare. Practic, fiecare persoană cu care ne întâlnim poate fi suspectă”.

Întrebat ce măsuri intenţionează să adopte, prefectul a răspuns că autorităţile iau în calcul mai multe scenarii, una fiind limitarea circulaţiei persoanelor după anumite ore, 22.00 sau 23.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici