Preşedintele României, Klaus Iohannis: Tot mai mulţi oameni vor să se vaccineze. Putem spera la o viaţă normală

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, marţi, centrul de vaccinare de la Romexpo, cel mai mare din ţară, şi a spus că e bucuros să constate că tot mai mulţi români vor să se vaccineze, ceea ce ne face să sperăm la o revenire la viaţa normală, din vară.

400 afișări
Imaginea articolului Preşedintele României, Klaus Iohannis: Tot mai mulţi oameni vor să se vaccineze. Putem spera la o viaţă normală

Iohannis a spus că în centrul de vaccinare de la Romexpo pot fi vaccinate 3.000 – 4.000 de persoane pe zi.

„Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă şi foarte multă lume doreşte să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine şi în săptămânile şi în lunile următoare, cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare. Aici, la acest centru, vor putea să fie vaccinate până la 3.000, poate chiar 4.000 de persoane pe zi. În această săptămână deja centrul începe le efectiv. Foarte multe centre în toată ţara încep în aceste zile să funcţioneze”, a spus Iohannis.

Preşedintele a precizat că centrele de vaccinare vor creşte gradual capacitatea, pentru că vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin.

„Noi avem cu toţii speranţa ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această ”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a atras atenţia că vaccinarea singură nu rezolvă pandemia.

„Până când vom avea foarte mulţi oameni vaccinaţi este nevoie de respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor impuse. Ne dorim cu toţii să ne întoarcem cât se poate de repede la o viaţă normală, dar acest lucru este posibil dacă, pe de o parte, respectăm restricţiile, de cealaltă parte, un număr important, 60 - 70 la sută din populaţie trebuie să fie vaccinată şi atunci dacă facem lucrurile aşa cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viaţă normală”, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici