Primarul Bacăului s-a vaccinat cu AstraZeneca din lotul 2856: „Nu am avut efecte secundare majore”

Primarul Bacăului, Lucian Stanciu Viziteu, a fost imunizat cu AstraZeneca din lotul 2856: „Nu am avut efecte secundare majore. La fel ca mine, alte mii de români s-au imunizat cu vaccinul din acest lot şi nici la ei nu există efecte secundare negative majore”.

302 afișări
Imaginea articolului Primarul Bacăului s-a vaccinat cu AstraZeneca din lotul 2856: „Nu am avut efecte secundare majore”

Primarul Bacăului s-a vaccinat cu AstraZeneca din lotul 2856: „Nu am avut efecte secundare majore”

„La începutul lunii martie m-am imunizat şi eu cu vaccinul AstraZeneca din acest lot, de azi suspendat. Nu am avut efecte secundare majore. La fel ca mine, alte mii de români s-au imunizat cu vaccinul din acest lot şi nici la ei nu există efecte secundare negative majore! Chiar şi aşa cred că este binevenită această măsură generată din dorinţa de precauţie maximă. Cu această ocazie, le cer liderilor tuturor partidelor politice să nu transforme o situaţie de sănătate publică într-o ocazie de a câştiga puncte politice. Sănătatea românilor este mai importantă decât orice”, scrie pe Facebook Lucian Stanciu Viziteu.

Primarul Bacăului menţionează că după ce a aflat că există un lot de vaccinuri ce ar putea produce efecte secundare, am discutat cu responsabilii de la Ministerul Sănătăţii, de la DSP Bacău şi cu medicul coordonator al centrului de vaccinare din oraş.

„Ca măsură de prevenţie şi precauţie maximă, în baza hotărârii CNCAV, se suspenda temporar imunizarea cu vaccinul AstraZeneca din lotul 2856. De aceea, programările de vineri dimineaţă din centrul de vaccinare din Municipiul Bacău se suspendă câteva ore până vom primi vaccinuri dintr-un nou lot. După cum ştiţi, şi alte ţări au suspendat loturi strict ca o măsură de prevenţie. Am încredere în deciziile medicilor noştri şi în recomandările Ministerului Sănătăţii. Procesul de imunizare trebuie să continue la fel ca şi până acum. Scopul nostru este să ne reluăm cât mai repede viaţa de dinainte de pandemie, să ne putem vedea oricând cu părinţii, bunicii şi prietenii fără teama că am putea să-i infectăm pe cei dragi”, conchide Viziteu.

În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, Agenţia italiană pentru Medicamente (AIFA) a decis, joi, ca măsură de precauţie să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul naţional, potrivit ANSA.

Lotul ABV2856, retras de Italia, este oprit de la vaccinare şi înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca şi în România, până când Agenţia Europeană a Medicamentului va finaliza ancheta cu aceste doze, a anunţat, joi seara, CNCAV. România nu a primit, însă, doze din lotul ABV5300, retras din mai multe ţări europene.

În ceea ce priveşte lotul ABV 2856, începând cu data de 15 februarie au fost utilizate în România 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova, potrivit CNCAV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici