Primul caz de coronavirus depistat la Roma. Poliţistul infectat fusese vizitat de un prieten din nordul Italiei

  • Primul caz de coronavirus a fost confirmat în capitala Italiei.
  • Este vorba de un poliţist care fusese vizitat de un prieten din zona Lombardia, anunţă agenţia Ansa.
3323 afișări
Imaginea articolului Primul caz de coronavirus depistat la Roma. Poliţistul infectat fusese vizitat de un prieten din nordul Italiei

Sursa: Profimedia Images

Testele făcute la Institutul Spallanzani au confirmat că poliţistul a fost infectat.

Potrivit consilierului pentru sănătate şi integrare socială şi de sănătate din Regiunea Lazio, Alessio D'Amato, au fost stabilite toate contactele apropiate ale poliţistului, persoanele respective urmând să fie plasate sub supraveghere.

„Legătura epidemiologică cu regiunea Lombardiei este confirmată", a spus D'Amato, precizând că este vorba despre primul caz de infectare la Roma.

Poliţistul nu a mai mers la serviciu din 25 februarie, deoarece avea simptome de gripă.

Poliţistul ar fi luat virusul în urma unei vizite primite de la un prieten dintr-una din zonele din Lombardia din care s-a răspândit coronavirusul.

Potrivit „La Stampa”, numărul persoanelor infectate în ultimele ore în regiunea Lazio a ajuns la 4: sâmbătă, alte trei persoane cu domiciliul în Fiumicino au avut rezultate pozitive: o femeie de 40 de ani, soţul şi fiica lor de 10 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici