Rafila, pus la colţ de liberali: Să vedem cum a gestionat valul 5

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, continuă războiul cu Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, şi spune că trebuie văzut cum va fi gestionat valul 5 al pandemiei. Pe de altă parte, atrage atenţia că numărul mare de concedii medicale va avea impact pe buget.

1743 afișări
Imaginea articolului Rafila, pus la colţ de liberali: Să vedem cum a gestionat valul 5

Rafila, pus la colţ de liberali: Să vedem cum a gestionat valul 5

Întrebat ce părere are despre ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, Florin Cîţu a spus că aşteaptă rezultatele gestionării valului 5 al pandemiei.

„Aşteptăm cu toţii, nu doar eu, şi românii, aşteptăm să vedem rezultatele acestui mod în care a fost gestionat valul 5. Se pare că indicatorii pe care îl foloseam în vară nu mai au mai au aceeaşi greutate, numărul de infectări zilnice se pare că nu mai are aceeaşi greutate pe care avea în vară. E adevărat, înţeleg că această variantă nu afectează la fel persoanele. Ok, dar ăsta nu e meritul Ministrului Sănătăţi. Asta este varianta virusului”, a spus Cîţu, la Digi 24.

Acesta atrage atenţia asupra impactului pe buget şi asupra economiei a concediilor medicale eliberate persoanelor infectate.

„Să nu uităm că un număr de 16.000, de 17.000 de persoane pe zi infectate înseamnă 17.000 de persoane care intră în concediu medical. În acelaşi timp, aceste persoane intră în contact direct cu cineva, persoana respectivă - că s-a modificat legea - dacă eşti, chiar dacă eşti vaccinat stai 5 zile acasă, dacă nu stai 10 zile - sunt alte persoane care stau acasă... concedii medicale pentru toţi. Există riscul ca anumite companii din România să-şi închidă activitatea, iarăşi costuri cu şomajul tehnic. Deci toate acestea trebuie luate în calcul atunci când vorbim de modul în care a fost gestionată pandemia”, a mai spus preşedintele PNL.

Cîţu a precizat că a fost prelungită măsura şomajului tehnic.

El a mai spus că nu poate estima numărul de concedii medicale în momentul de vârf la valului 5.

Întrebat despre certificatul verde, Florin Cîţu a spus că acesta nu a ieşit din Parlament şi încă sunt discuţii în coaliţia de guvernare.

„În momentul în care proiectul de lege pe care l-am introdus în Parlamentul României, semnat alături de câţiva colegi din PNL şi UDMR, a fost doar depus, numărul persoane vaccinate a crescut la 100.000 de persoane. (...) Este în continuare în Parlament, înţeleg că nu mai este nevoie. Decizia la Ministerul Sănătăţii şi Guvern este că nu mai e nevoie de un certificat verde. Ca să fiu de acord cu ceva (că nu mai trebuie certificat verde - n.r.) trebuie să fie prezentate argumentele unei decizii. Deocamdată noi vorbim pe declaraţii. Aş vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creşterea numărului de vaccinare. Dacă există specialişti care spun că chiar dacă adoptăm certificatul verde în acest proiect de lege şi ne arată fundamentat că nu ar fi dus la o creştere a numărului de persoane vaccinate, bineînţeles că nu aş avea nicio problemă. Dacă nu, bineînţeles că rămân la opinia pe care am avut o până acum, că ar fi ajutat şi numai că e opinie, a arătat foarte clar condiţiile care ar fi dus la mai multe persoane vaccinate”, a mai spus Florin Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîţu,
rafila,
pandemie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici