Record de infectări zilnice cu coronavirus în Sydney, în ciuda restricţiilor. Pacienţii critici sunt trasferaţi

Sydney înregistrează un nou record de infectări zilnice cu coronavirus, în ciuda restricţiilor de două luni. Spitalul Westmead, unul dintre cele mai mari din suburbii, a redus sosirile de ambulanţe pentru pacienţii cu COVID-19.

824 afișări
Imaginea articolului Record de infectări zilnice cu coronavirus în Sydney, în ciuda restricţiilor.  Pacienţii critici sunt trasferaţi

Record de infectări zilnice cu coronavirus în Sydney, în ciuda restricţiilor. Pacienţii critici sunt trasferaţi

Infecţiile COVID-19 din Sydney au atins un record zilnic miercuri, punând sub presiune părţi ale sistemului de sănătate, au spus oficialii. Aceştia cer intensificarea vaccinărilor pentru a opri valul internărilor în spitale, scrie Reuters.

În ciuda restricţiilor de două luni din Sydney, statul New South Wales (NSW) a raportat 919 cazuri noi pe fondul răspândirii variantei Delta, ducând numărul zilnic al cazurilor din Australia la un nou nivel.

113 persoane din New South Wales sunt în terapie intensivă, 98 fiind nevaccinate.

„Acest lucru arată că vaccinarea este cheia. Trebuie să creştem ritmul şi acoperirea vaccinării", a declarat Kerry Chant, directorul sanitar din NSW.

Australia, care luptă pentru a controla al treilea val al coronavirusului, a blocat mai mult de jumătate din populaţia sa de 25 de milioane, inclusiv cele mai mari oraşe ale sale, Sydney şi Melbourne, şi accelerează lansarea lentă a vaccinului.

Aproximativ 31% dintre persoanele cu vârsta peste 16 ani au fost complet vaccinate, în timp ce 54% au avut cel puţin o doză.

Spitalul Westmead, unul dintre cele mai mari din suburbiile vestice din Sydney, a redus sosirile de ambulanţe pentru pacienţii cu COVID-19 timp de 24 de ore şi a mutat pacienţii critici în alte spitale, a arătat o notă internă transmisă pe Twitter de parlamentarul NSW Cate Faehrmann.

Întrebat despre schimbări, ministrul de stat al Sănătăţii, Brad Hazzard, a recunoscut că sistemul de sănătate funcţionează sub presiune, dar a spus că situaţia este încă gestionabilă.

Creşterea infectărilor apare în momentul în care guvernul federal australian a presat statele să respecte un plan naţional de redeschidere în patru etape convenit în iulie.

Queensland, fără noi contaminări, a spus că va întrerupe sosirile din NSW şi Victoria timp de două săptămâni, începând de miercuri, pentru a reduce presiunea asupra sistemului hotelier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici