Restricţiile se întorc chiar şi pentru persoanele vaccinate. SUA va reimpune purtare măştilor în spaţiile închise

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) ar urma să reimpună recomandarea de purtarea a măştilor chiar şi pentru persoanelor vaccinate în spaţiile închise în zonele din SUA unde cifrele pandemiei sunt creştere, a declarat pentru Associated Press un oficial federal. CDC ar urma să facă anunţul mai târziu în această zi.

814 afișări
Imaginea articolului Restricţiile se întorc chiar şi pentru persoanele vaccinate. SUA va reimpune purtare măştilor în spaţiile închise

Restricţiile se întorc chiar şi pentru persoanele vaccinate. SUA va reimpune purtare măştilor în spaţiile închise

Pentru o mare parte a pandemiei, agenţia i-a sfătuit pe americani să poarte măşti în aer liber, dacă se află la aproximativ 6 metri unul de celălalt.

În aprilie, deoarece ratele de vaccinare au crescut, CDC a uşurat restricţiile privind purtarea măştilor în aer liber, spunând că americanii complet vaccinaţi nu mai trebuie să poarte măşti. În luna mai măsurile au fost relaxate pentru persoanele complet vaccinate şi în majoritatea spaţiilor interioare.

Îndrumările cereau încă purtarea măştilor în spaţii interioare aglomerate, cum ar fi autobuze, avioane, spitale, închisori şi adăposturi pentru persoanele fără adăpost.

Timp de mai multe luni, cazurile de COVID, decesele şi spitalizările au scăzut constant, dar acele tendinţe au început să se schimbe la începutul verii, deoarece o tulpină contagioasă delta a început să se răspândească pe scară largă, în special în zonele cu vaccinare mai mică.

În ultimele săptămâni, un număr tot mai mare de oraşe au reimpus regulile privind purtare măştilor. Mişcarea din SUA este vizibilă şi în Europa unde din ce în ce mai multe ţări reimpun restricţii sau opresc relaxarea acestora în anticiparea unui nou val al pandemiei.

CITEŞTE AICI Valeriu Gheorghiţă: Suntem la debutul valului patru al pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici