România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5 minute, în ultima lună

  • Criza Covid din România continuă să provoace îngrijorare în restul Europei.
  • În medie, în ultima lună, virusul a ucis o persoană la fiecare 5 minute, au aflat străinii.
  • De săptămâni întregi, au fost raportate zilnic între 15 şi 20 de mii de noi infecţii în ţară, scrie corriere.it, preluând informaţii furnizate de agenţia Reuters.
5688 afișări
Imaginea articolului România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5 minute, în ultima lună

România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un deces la fiecare 5 minute, în ultima lună

România iese în evidenţă, în aceste zile, cu situaţia dramatică din spitale. Site-ul publicaţiei italiene Corriere della Sera dedică ţării noastre un articol cu titlul: „Covid România, un deces la fiecare 5 minute, în ultima lună. Noi restricţii de luni”.

Situaţia critică din Balcani preocupă întreaga Europă, România făcând parte dintr-o zonă geografică având o rată scăzută de vaccinare şi fiind afectată de un boom al infecţiilor şi al deceselor. 

Se aminteşte despre sistemul de sănătate, care este în colaps, iar secţiile de Terapie Intensivă sunt saturate, astfel încât zeci de pacienţi sunt trimişi la spitale din străinătate, precum în Ungaria. Guvernul de la Bucureşti impune noi reguli de luni, 25 octombrie.

Campania de vaccinare este şi ea foarte lentă, cu România care, alături de Bulgaria, se află la coada UE la capitolul „populaţie imunizată”, circa 30%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici