România intră în scenariul II de coronavirus. Cum muncim? Dosarele CoronaviruX: Ediţie specială a Ştirilor Mediafax

Avertisment din Germania: Angela Merkel spune ca peste 50 de milioane de oameni s-ar putea imbolnavi cu COVID 19. Scandal la granita României, Diaspora se întoare acasă.

13481 afișări
Imaginea articolului România intră în scenariul II de coronavirus. Cum muncim? Dosarele CoronaviruX: Ediţie specială a Ştirilor Mediafax

România intră în scenariul II de coronavirus. Cum muncim?

Redăm principalele declaraţii din emisiune:

 
George Bologan, ambasadorul României în Italia: Da, avem 6 persoane, dintre care doua două sunt spitalizate. Una urmează un tratament ambulatoriu şi celelalte sunt în autoizolare la domiciliu. 
 
Moderator: Ce semnale aveţi?
 
Bologan: E o atmosferă care transmite responsabilitate, calm, asumarea momentului din partea comunităţii româneşti. Sunt peste 1.200.000 de români în Italia. Cred că un pic s-a exagerat şi unii au preferat să crească această presiune mediatică. Din câte ştiu numărul e mult mai mic şi nu cred că toţi au venit din Italia. 
 
Moderator: Cei care au venit, de ce au făcut-o?
 
Bologan: E important să existe o informaţie bine administrată care să nu creeze panică, însă să transmită un mesaj care e pe buzele tuturor azi de responsabilitate. Să nu facem din arta trişării un mod de viaţă, pentru că persoanele care nu au înţeles că nu au ce să caute în România pentru binele familiilor lor sunt iresponsabilite. Eu cred că majoritatea celor care au ales să rămână în Italia, şi sunt cei mai mulţi dintre compatrioţii noştri, sunt oameni care ştiu ce înseamnă respectul. Chiar dacă unul e asimptomatic se poate duce acasă, traversează Europa care e plină de focare în acest moment, stă la masă cu părinţii şi bunicii şi peste o săptămână se întreabă de ce are o tragedie în familie. Nu putem să acţionăm aşa după ureche, crezând că de mine nu se leagă nimic, sau eu sunt imun, ah sau sunt doar poveşti. Da, este un segment de vârstă care nu e foarte expus. Cum am văzut vindecări, persoane de 20-30 de ani, nici măcar nu au avut simptome. Probleme sunt la persoanele care depăşesc vârsta de 70 de ani şi au şi alte afecţiuni.
 
„Patriotismul nu înseamnă să bei o bere, să mânânci un mic la zilele naţionale şi nici să mergi acasă cu o găleată sau o şapcă. Nu când cântâm «Noi suntem români». Patriotismul înseamnă un comportament responsabil, lucid. Asumarea unui mod de a fi în care se practică virtuţile”, a mai afirmat Bologan.

Ştire iniţială: 

România intră în scenariul II de coronavirus din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Cum muncim? Stam acasă sau mergem la birou.

Cum schimbă coronavirusul programul de muncă?

Despre toate aceste subiecte vom discuta într-o ediţie specială a Ştirilor Mediafax, astăzi de la 16.00. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici