Românii vaccinaţi cu prima doză în alt stat pot face rapelul în centre fixe, fără programare

Cetăţenii români sau străini cu drept de şedere în România care au început procesul de imunizare în alt stat şi se află pe teritoriul ţării noastre pot primi doza de rapel în centrele fixe, fără programare în platforma electronică, a transmis, vineri, Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.

942 afișări
Imaginea articolului Românii vaccinaţi cu prima doză în alt stat pot face rapelul în centre fixe, fără programare

CNCAV a emis instrucţiunea care să reglementeze vaccinarea cetăţenilor români sau străini cu drept de şedere în România, care au început procesul de imunizare în alt stat şi se află pe teritoriul ţării noastre. Doza a doua de vaccin se va face în centrele fixe, fără programare în platforma electronică.

„Menţionăm că vaccinarea cu a doua doză se va realiza cu acelaşi tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului pentru cetăţenii care au primit doza întâi pe teritoriul altei ţări se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România. Beneficiarul va contacta reprezentanţii centrului ales, de preferat cu cel puţin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul. Persoanele respective trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea şederii în România şi să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinţei de vaccinare”, au transmis reprezentanţii CNCAV.

Potrivit sursei citate, după administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverinţa de vaccinare se vor completa olograf informaţiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici