Rusia a aprobat primul medicament numit „Coronavir” împotriva COVID-19 ce va fi disponibil în farmacii

  • Rusia a aprobat tratamentul "Coronavir" de la R-Pharm pentru pacienţii COVID-19 cu forme uşoare până la moderate.
  • Medicamentul antiviral ar putea fi lansat în farmaciile din ţară săptămâna viitoare, a declarat compania vineri, relatează Reuters.
4861 afișări
Imaginea articolului Rusia a aprobat primul medicament numit „Coronavir” împotriva COVID-19 ce va fi disponibil în farmacii

Rusia a aprobat primul medicament împotriva COVID-19 ce va fi disponibil în farmacii

Aprobarea „Coronavir” ca medicament eliberat pe bază de reţetă urmează aprobării unui alt medicament COVID-19 rus, „Avifavir”, în luna mai. Ambele se bazează pe favipiravir, care a fost dezvoltat în Japonia şi este utilizat pe scară largă acolo ca bază pentru tratamentele virale.

Anunţul R-Pharm este un alt pas pe care Rusia îl face pentru a prelua conducerea globală în cursa împotriva virusului. Ţara îşi exportă deja testele COVID-19 şi a încheiat mai multe înţelegeri internaţionale pentru aprovizionarea cu vaccinul său Sputnik-V.

R-Pharm a declarat că a primit aprobare pentru „Coronavir” după studiile clinice din fază III care au implicat 168 de pacienţi cu COVID-19.

Medicamentul a fost aprobat pentru prima dată în spital pentru a trata COVID-19 în iulie, a arătat un raport guvernamental.

Procesul de aprobare a medicamentului „Coronavir” a fost relativ mic. Regulatorul european de sănătate a aprobat vineri utilizarea de dexametazonei în tratamentul pacienţilor cu COVID-19 după un studiu realizat de cercetători din Marea Britanie pe câteva mii de pacienţi.

R-Pharm a început discuţii cu farmacii pentru comenzi, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Coronavir este fabricat la unitatea R-Pharm din Yaroslavl, la aproximativ 300 km nord-est de Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici