Răsturnare de situaţie la Cluj: Muncitorii vor pleca totuşi spre Germania / Iniţial, cele 6 curse charter au fost anulate: cine a luat decizia

  • Şase curse charter, care urmau să ducă muncitori de pe Aeroportul Cluj către Germania, au fost anulate
  • Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, prezenţi şi ei la aeroport
  • Avioanele erau oricum ţinute la sol în aşteptarea unei autorizaţii de transport de la Ministerul Transporturilor
7997 afișări
Imaginea articolului Răsturnare de situaţie la Cluj: Muncitorii vor pleca totuşi spre Germania / Iniţial, cele 6 curse charter au fost anulate: cine a luat decizia

Şase curse charter, care urmau să ducă muncitori de pe Aeroportul Cluj către Germania, au fost anulate / Situaţia de ieri a provocat o nouă Ordonanţă de urgenţă

UPDATE: Răsturnare de situaţie la Cluj: Muncitorii vor pleca totuşi spre Germania
 
Dacă iniţial Mircea Abrudean spunea că nicio cursă charter cu muncitori nu va mai decola vineri spre Germania, prefectul a revenit şi a spus că avioanele vor pleca totuşi.
 
Abrudean a spus, pentru MEDIAFAX, că s-au făcut demersuri la Ministerul Transporturilor pentru ca zborurile programate să aibă loc.
 
„Cele şase curse programate vor decola vineri, iar pasagerii care au fost opriţi se vor întoarce”, a spus Abrudean.
 
Potrivit acestuia, autorităţile au făcut toate demersurile necesare pentru ca zborurile să plece, după care au primit acordul de zbor.
 
Programul va fi decalat, în condiţiile în care primul zbor era programat la ora 12.
 
Întrebat de ce s-a răzgândit, prefectul a răspuns că s-a gândit la oamenii puşi deja pe drum.
 
Pe site-ul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj apăreau, vineri, 6 curse aeriene care urmau să plece sper Baden-Baden şi Dusseldorf, însă iniţial prefectul a spus că nicio cursă nu va pleca.
 
Vineri, aproape 2.000 de persoane din judeţe din Transilvania şi Moldova au fost înghesuiţi în parcarea din faţa Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. Prefectul de Cluj a anunţat că firma de recutare care a adus muncitorii la aeroport va fi anchetată. Mircea Abrudan a spus că oamenii au fost aduşi grămadă cu autocarele dimineaţă, în condiţiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze până seara.

 

Şase curse aeriene charter, programate să decoleze astăzi de pe Aeroportul Cluj către Germania, au fost anulate, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. 

Ieri, aproape 2.000 de persoane din judeţe din Transilvania şi Moldova au fost în parcarea din faţa Aeroportului Internaţional „Avram Iancu" Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici