Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

  • Un medic din Iaşi susţine că boala provocată de virusul SARS CoV-2 ar putea fi cronică precum HIV sau Hepatita B.
  • Specialistul mai spune că în ultima perioadă simptomele Covid 19 se modifică şi îi pun în dificultate pe medici.
10392 afișări
Imaginea articolului Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Parascheva Iaşi, Carmen Dorobăţ, a constatat că din ce în ce mai mulţi pacienţi ajung la spital cu simptome diferite faţă de cele cu care s-au confruntat medicii la începutul epidemiei.

Este vorba despre pierderea gustului şi mirosului, febra şi durerile musculare care fie nu mai apar, fie se manifestă în momentele mai târzii ale bolii. În plus, sunt pacienţi care rămân infectaţi deşi primesc tratament, ceea ce naşte o nouă ipoteză: boala ar putea deveni cronică, exact ca în cazurile HIV şi Hepatita B.

„Această boală poate să devină cronică, nu ştim dacă acest virus se elimină din organism şi dacă nu rămâne precum virusul HIV sau virusul hepatitei B. Pierderea gustului şi a mirosului apare mai rar şi nu la început, cum se întâmpla, apare pe parcurs. Sau durerile musculare apăreau în puseu febril după 7-10 zile. Am avut pacienţi fără febră care au avut direct dureri musculare. S-au schimbat momentele de apariţie în scenă, nu se mai păstrează aceleaşi reguli”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Parascheva, Carmen Dorobăţ,

Modificările care apar impun o mai mare atenţie din partea medicilor de familie.

„Nu-i nici de rău, nici de bine. Trebuie să fie foarte atenţi medicii. Eu de asta am spus. În special medicii de familie trebuie să fie atenţi, pentru că riscăm să polarizăm. De aceea pacienţii ajung în stare foarte gravă, în momentul acesta la Terapie Intensivă nu mai este nici un loc, iar la zona de confirmaţi mai am 20 de locuri. Ei stau acasă, pentru că le permite legea şi îmi este frică că nu dau atenţie la simptome şi ajung foarte târziu la spital”, a mai precizat medicul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medic,
covid,
simptome

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici