Situaţia vaccinului AstraZeneca va fi analizată joi într-o reuniune extraordianală a Agenţiei Europene pentru Medicamente

  • Autoritatea de reglementare europeană a medicamentelor a informat că va organiza o reuniune săptămâna aceasta cu privire la informaţiile adunate în legătură cu vaccinul COVID-19 AstraZeneca.
  • Investigaţia are ca scop stabilirea dacă vaccinul a contribuit la apariţia de evenimente tromboembolice la cei inoculaţi.
  • Mai multe ţări din lume printre care şi Germania, Franţa şi Italia au suspendat vaccinare cu AstraZeneca până la o decizie de la Agenţia Europeană pentru Medicamente.
648 afișări
Imaginea articolului Situaţia vaccinului AstraZeneca va fi analizată joi într-o reuniune extraordianală a Agenţiei Europene pentru Medicamente

Agenţia Europeană pentru Medicamente va organiza joi o reuniune extraordinară pentru a analiza situaţia vaccinului AstraZeneca

"Experţii analizează în detaliu toate datele disponibile şi circumstanţele clinice care înconjoară cazuri specifice pentru a determina dacă vaccinul ar fi putut contribui sau evenimentele au alte cauze", se precizează în comunicatul Agenţiei Europeane pentru Medicamente.

Comitetul de siguranţă al EMA va revizui în continuare informaţiile mâine şi a convocat o reuniune extraordinară joi, 18 martie, pentru a concluziona informaţiile colectate şi pentru a stabili orice alte acţiuni care ar putea fi necesare.

În timp ce investigaţia sa este în desfăşurare, Agenţia Europeană pentru Medicamente rămâne de părere că beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea COVID-19 sunt mai mari decât riscurile de reacţii adverse.

CITEŞTE AICI Suspendare în cascadă a utilizării vaccinului AstraZeneca. Franţa, Germania şi Italia suspendă vaccinarea cu serul anglo-suedez

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici