Spania a devenit prima ţară din Europa de Vest care a depăşit 500.000 de cazuri de coronavirus. O treime din noile cazuri şi decese se află în Madrid

  • Spania a devenit prima ţară din Europa de Vest care a înregistrat mai mult de jumătate de milion de cazuri de Covid-19, înregistrând un total de 525.549 de infecţii
  • În creştere sunt şi cazurile din Franţa şi Marea Britanie.
  • Creşterea din Spania vine chiar în momentul când milioane de copii încep să se întoarcă la şcoală după o pauză de şase luni.
2606 afișări
Imaginea articolului Spania a devenit prima ţară din Europa de Vest care a depăşit 500.000 de cazuri de coronavirus. O treime din noile cazuri şi decese se află în Madrid

Spania a devenit prima ţară din Europa de Vest care a depăşit 500.000 de cazuri de coronavirus. O treime din noile cazuri şi decese se află în Madrid

Potrivit ultimelor cifre ale ministerului sănătăţii, Spania a înregistrat 49.716 cazuri noi în ultima săptămână şi 237 de decese. Aproximativ o treime din noile cazuri şi decese se află în Madrid, regiunea cea mai afectată de pandemie.

Spania are cea mai rapidă creştere a cazurilor confirmate zilnic în Europa, ascensiune care a început în iulie, Franţa are o creştere similară începând cu luna august.

Marea Britanie a înregistrat 349.500 de cazuri, Franţa 347.268 şi Italia 277.634.

O sursă guvernamentală britanică a declarat că există îngrijorări semnificative cu privire la faptul că Marea Britanie este „cu şase săptămâni în urmă faţă de Franţa”, în timp ce Matt Hancock, secretarul britanic de sănătate, a descris  creşterile recente ca fiind îngrijorătoare.

Când pandemia a fost la apogeu la 31 martie, Spania a înregistrat 9.222 de cazuri noi şi 849 de decese într-o singură zi.

În spitalele din Madrid, 18% din paturi sunt ocupate de pacienţi Covid, comparativ cu media naţională de 7%.

Fernando Simón, şeful centrului spaniol pentru Urgenţe, a confirmat creşterea infecţiilor, dar a subliniat că 50% din cazurile noi sunt asimptomatice şi mai mult de jumătate dintre acestea se află la persoanele sub 40 de ani - care prezintă un risc mai mic de deces .

Ángela Hernández Puente, chirurg şi secretar general adjunct al asociaţiei medicale Amtys din Madrid, a declarat că situaţia actuală este foarte îngrijorătoare, dar nu este comparabilă cu presiunea copleşitoare în care se afla sistemul de sănătate în martie, iar testarea pe scară largă a dus la diagnosticarea multor persoane cu simtome uşoare şi a celor asimptomatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici