Speranţă de la cei sănătoşi: O companie din Germania salvează deja vieţi cu trimodulină, un medicament anti Covid-19 unic în lume

  • Compania germană Biotest anunţă că medicamentul Trimodulin a intrat în fază avansată de testare
  • Primul pacient care a primit imunoglobulina se simte foarte bine, după ce a fost internat în stare gravă cu Covid, la ATI
  • Medicamentul este un concentrat de anticorpi prelevat din plasma omenilor sănătoşi
  • Datele preliminare arată că aceşti anticorpi pot reduce mortalitatea şi timpul în care pacienţii stau pe ventilaţie mecanică în ATI
4900 afișări
Imaginea articolului Speranţă de la cei sănătoşi: O companie din Germania salvează deja vieţi cu trimodulină, un medicament anti Covid-19 unic în lume

FOTO: Profimedia

Specialiştii din întreaga lume caută tratamente eficiente împotriva bolii Covid. Până la vaccin mai aşteptăm puţin, dar uite, îţi dau o veste bună. 

Compania germană Biotest tratează cu trimodulină primii pacienţi bolnavi de Covid 19, aflaţi în stare gravă. Deja un bărbat din Spania care a fost internat cu Covid la ATI şi care a primit trimodulină se simte foarte bine. 

Studiul este în desfăşurare  pe mai mult de 100 de pacienţi din Rusia, Brazilia, Franţa şi Spania, aflaţi în stare gravă în secţii de ATI. Dacă  totul merge bine, medicamentul ar putea fi pus pe piaţă chiar la începutul anului viitor.

Dirk Neumuller, Head of Corporate Communication BIOTEST: „Am realizat că e un subgrup de pacienţi cu inflamaţie puternică a plămânilor, şi care aveau o cantitate scăzută de anticorpi în sânge. Acesta este motivul pentru care credem că această moleculă, tratament, îi va ajuta să supravieţuiască, în această etapă avansată a studiului am realizat că există o reducere a mortalităţii între 50 şi 70%!”

Acest tratamet este de fapt imunoglobulină, un concentrat de anticorpi extras din plasma omenilor sănătoşi. Sunt acei anticorpi pe care fiecare dintre noi îi face în urma infecţiilor cu care se luptă de-a lungul timpului. Aceştia pot însemna vindecare pentru pacienţii critici.

„Poţi reduce durata în care pacienţii au nevoie de ventilaţie mecanică, pentru că nu sunt destule paturi pentru toţi, vor putea fi trataţi mai mulţi pacienţi, pentru că, în ultimul timp, în Italia, Texas,SUA, medicii trimit pacienţi să moară acasă, pentru că nu mai au destule paturi în spitale”, mai spune Dirk Neumuller.

Medicamentul va putea ajunge aşadar şi în România, şi ar putea fi de un real ajutor pentru pacienţii critici, mai ales că este deja criză în ceea ce priveşte locurile de ATI.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici