Statele UE aşteaptă vaccinul anti coronavirus. Comisia Europeană a încheiat discuţiile preliminare cu încă o companie

Comisia Europeană a încheiat discuţiile preliminare cu Johnson & Johnson pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, după ce, în 31 iulie au avut loc demersuri asemănătoare şi cu Sanofi-GSK.

691 afișări
Imaginea articolului Statele UE aşteaptă vaccinul anti coronavirus. Comisia Europeană a încheiat discuţiile preliminare cu încă o companie

Profimedia

Contractul avut în vedere cu Johnson & Johnson ar prevedea posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziţioneze vaccinul, precum şi să îl doneze ţărilor cu venituri mici şi medii sau să îl redirecţioneze către ţările SEE, arată, vineri, într-un comunicat, reprezentanţii Comisiei Europene.

„Se preconizează că, odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur şi eficace împotriva COVID-19, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziţionarea iniţială a 200 de milioane de doze, în numele tuturor statelor membre ale UE, precum şi pentru o posibilă achiziţionare ulterioară a până la 200 de milioane de doze suplimentare. Comisia continuă discuţiile intense şi cu alţi producători de vaccinuri”, se arată în comunicatul de presă citat.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că atât cetăţenii, cât şi economia europeană au nevoie de un vaccin sigur şi eficient împotriva COVID-19.

„Viaţa cetăţenilor noştri şi economia europeană au nevoie de un vaccin sigur şi eficace împotriva coronavirusului. Discuţiile de astăzi ne permit să facem noi paşi în vederea atingerii acestui obiectiv. Comisia va depune toate eforturile, în colaborare cu statele membre şi cu companiile farmaceutice, pentru a contribui în mod activ la atingerea acestui obiectiv”, a spus von der Leyen.
Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, a declarat că se va continua acţiunea până când vaccinul va ajunge la toată lumea.

„Am făcut încă un pas în vederea asigurării accesului rapid la dezvoltarea unui vaccin inovator împotriva coronavirusului. Negocierile pe care le vom purta pentru a asigura un portofoliu cuprinzător de vaccinuri pentru cetăţenii europeni şi pentru întreaga lume vor continua. Un vaccin sigur şi eficace va contribui în mod decisiv la protejarea cetăţenilor împotriva virusului. Vom continua să acţionăm, alături de statele membre, până când vaccinul va ajunge la toată lumea”, a spus Kyriakides.

Discuţiile preliminare au fost menite să ducă la un angajament prealabil de achiziţie, care urmează să fie finanţat prin Instrumentul pentru sprijin de urgenţă, care prevede fonduri dedicate creării unui portofoliu de potenţiale vaccinuri cu profiluri diferite şi produse de societăţi diferite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici