Statul New York, la un pas să renunţe la măştile purtate în spaţiile închise

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, va anunţa miercuri încetarea obligativităţii folosirii măştilor în majoritatea spaţiilor publice închise, conform The New York Times.

186 afișări
Imaginea articolului Statul New York, la un pas să renunţe la măştile purtate în spaţiile închise

New York se alături astfel mai multor state care urmează să ridice regulile privind purtarea măştilor, pe măsură ce ultimul val de COVID-19 se reduce.

Nu se ştie deocamdată dacă administraţia Hochul va păstra obligativitatea purtării măştilor în şcoli. Măsura urmează să expire peste două săptămâni. Cu toate acestea, postul de radio CBS News a relatat miercuri, conform Reuters, că guvernatorul Kathy Hochul intenţionează să menţină deocamdată măştile în şcoli, din cauza ratei scăzute de vaccinare în rândul copiilor de vârstă şcolară mică.

Oficialii din alte câteva state conduse de democraţi - New Jersey, California, Connecticut, Delaware şi Oregon - au anunţat luni că vor ridica obligativitatea purtării măştilor în şcoli şi alte spaţii publice în următoarele săptămâni, în condiţiile în care valul de infecţii şi spitalizări alimentat de Omicron este în regres.

Pe de altă parte, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), Rochelle Walensky, a declarat marţi pentru Reuters că, având în vedere că numărul cazurilor este încă ridicat la nivel naţional, „nu este momentul" să renunţe la măşti în şcoli şi alte locuri publice.

Mai multe studii au arătat că purtarea adecvată a măştilor reduce transmiterea infecţiei.

Măsura obligativităţii purtării măştilor a fost deja anulată de un judecător din statul New York. Judecătorul a decis că guvernatoarea şi-a depăşit autoritatea prin impunerea unei reguli care trebuia să fie aprobată de legislativul statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
covid,
new york,
măşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici