Studiu din Elveţia: închiderea şcolilor este o măsură care face posibilă reducerea vitezei de circulaţie a noului coronavirus

  • Potrivit unui studiu realizat de Institutul Federal Elveţian de Tehnologie din Zurich (ETHZ), închiderea şcolilor a redus deplasările cu 21,6%
  • ETZH: "Analiza noastră confirmă faptul că închiderea şcolilor este o măsură care face posibilă reducerea vitezei de circulaţie a virusului prin reducerea deplasărilor.”
  • Echipa de cercetători elveţieni a analizat 1,5 miliarde de deplasări, în perioada 10 februarie - 26 aprilie 2020.
1073 afișări
Imaginea articolului Studiu din Elveţia: închiderea şcolilor este o măsură care face posibilă reducerea vitezei de circulaţie a noului coronavirus
Ar trebui închise şcolile pentru a limita răspândirea epidemiei? O întrebare ridicată de oamenii de ştiinţă şi urmată de Regatul Unit, Germania, Grecia şi Austria, care le-au cerut elevilor să rămână acasă. Copiii prezintă un risc redus de a dezvolta forme severe ale bolii, dar se ştie puţin despre rolul lor în transmiterea virusului, relatează Le Figaro.
 
Şcolile elveţiene au fost închise timp de două luni primăvara trecută şi acest lucru „a redus  deplasările cu 21,6%”, potrivit unui studiu realizat de Institutul Federal Elveţian de Tehnologie din Zurich (ETHZ). "Analiza noastră confirmă faptul că închiderea şcolilor este o măsură care face posibilă reducerea vitezei de circulaţie a virusului prin reducerea deplasărilor," spune Stefan Feuerriegel, profesor de IT şi management la ETHZ.
 
Primul factor a fost interzicerea adunărilor de peste cinci persoane, care a redus deplasările cu 24,9%, conform studiului. Al doilea este închiderea barurilor, restaurantelor şi a altor afaceri neesenţiale, care a dus la o scădere de 22,3% a deplasărilor.
 
Echipa de cercetători elveţieni a analizat 1,5 miliarde de deplasări, în perioada 10 februarie - 26 aprilie 2020, folosind date de la operatorii de telefonie mobilă elveţieni pentru a evalua impactul măsurilor împotriva Covid-19 asupra deplasărilor.
 
„Dacă şcolile sunt închise, putem spera la o schimbare mare de comportament”, afirmă Stefan Feuerriegel. „Nu numai că copiii rămân acasă, dar uneori înseamnă şi o schimbare pentru părinţi”, adaugă el.
 
Printre numeroasele măsuri luate în întreaga lume pentru a limita răspândirea virusului, închiderea şcolilor a fost una dintre cele mai controversate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici