Studiu: Pacienţii cu coronavirus ar putea fi contagioşi până la cinci săptămâni de la infectare

  • Persoanele infectate cu coronavirus ar putea transmite infecţia până la cinci săptămâni, potrivit unui studiu
  • Reglementările actuale prevăd o perioadă de izolare de doar 14 zile
  • Covid-19 s-a răspândit până în prezent în 118 ţări şi a infectat peste 125.000 de persoane la nivel mondial
6459 afișări
Imaginea articolului Studiu: Pacienţii cu coronavirus ar putea fi contagioşi până la cinci săptămâni de la infectare

Studiu: Pacienţii cu coronavirus ar putea fi contagioşi până la cinci săptămâni de la infectare

Pacienţii infectaţi cu Covid-19 pot să prezinte copii ale acestui virus în sistemul lor respirator până la 37 de zile, potrivit unui studiu al unor cercetători chinezi, citat de Bloomberg. Aceasta ar putea însemna că pacienţii pot transmite boala aproximativ cinci săptămâni de la infectare.

Astfel, cercetătorii din China au descoperit prezenţa virusului în mostrele prelevate de la pacienţi la 20 de zile de la infectare, în medie, însă perioada se poate aproape dubla în unele cazuri.

Descoperirile au „efecte importante, atât în privinţa izolării pacienţilor, cât şi în privinţa tratamentului”, a declarat Fei Zhou, de la Academia Chineză de Ştiinţe Medicale şi unul dintre autorii studiului.

În prezent, perioada recomandată pentru izolare este de 14 zile, pentru a preveni răspândirea virusului. Dar dacă pacienţii pot rămâne contagioşi mult timp după ce nu mai prezintă simptome, ei ar putea răspândi virusul după ieşirea din carantină.

Covid-19 s-a răspândit până în prezent în 118 ţări şi a infectat peste 125.000 de persoane la nivel mondial de când a fost identificat pentru prima dată, la finalul anului trecut, în Wuhan, China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici