Studiu: Purtarea a două măşti suprapuse reducere semnificativ expunerea la coronavirus

  • Purtarea unei măşti de pânză peste o mască de procedură medicală ajută semnificativ la reducerea expunerii la coronavirus, potrivit unui nou studiu
  • Cercetătorii au stabilit că masca dublă sau purtarea măştilor medicale bine fixate pot reduce expunerea la aerosoli infecţioşi cu 95 la sută.
2117 afișări
Imaginea articolului Studiu: Purtarea a două măşti suprapuse reducere semnificativ expunerea la coronavirus

Studiu: Purtarea a două măşti suprapuse reducerea semnificativ expunerera la coronavirus

Măştile pentru proceduri medicale nu oferă întotdeauna o protecţie robustă singură, deoarece aerul se poate scurge în jurul marginilor lor, potrivit studiului, pe care cercetătorii CDC l-au realizat folosind manechine echipate cu diferite tipuri de măşti.

Când a fost purtată doar o mască de unică folosinţă, doar 42% din picăturile de tuse au fost blocate. Combinarea măştii de unică folosinţă cu o mască de pânză deasupra a blocat 92,5% din particulele expulzate din tuse, relatează Politico.

Combinarea celor două măşti a redus, de asemenea, „expunerea cumulativă” a subiectului cu 83% din picăturile răspândite de o sursă nemascată, a raportat studiul. Acest număr a crescut la 96,4% dacă ambii manechini au fost echipaţi cu măşti duble.

Dacă o mască de procedură medicală este purtată singură, CDC propune modificări pentru a îmbunătăţi fixarea, cum ar fi înnodarea buclelor urechii şi înfăşurarea în părţile laterale ale măştii. CDC recomandă, de asemenea,  purtarea unei maşti cu mai multe straturi pentru o protecţie mai mare sau purtarea unei măşti de pânză peste una medicală.

Noua cercetare vine în completarea sfaturilor deja emise de mulţi exprerţi privind purtarea a două măşti. Consilierul medical principal al lui Biden, Anthony Fauci - a recomandat masca dublă pentru a spori protecţia împotriva Covid-19.

Sfatul a fost determinat parţial de apariţia noilor tulpine de coronavirus care sunt mai transmisibile decât versiunile anterioare ale virusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici