Studiu. Reinfectarea cu SARS-CoV-2 poate avea simptome mai puternice

  • Reinfectarea cu Covid-19 poate apărea cu simptome mai puternice, potrivit unui studiu.
  • Cercetarea aparţine Fundaţiei Oswaldo Cruz, cel mai mare centru de cercetare ştiinţifică din Brazilia şi America Latină.
  • Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au urmărit săptămânal un grup de 30 de persoane de la începutul lunii martie 2020, când a început pandemia în Brazilia, şi până la sfârşitul anului.
3599 afișări
Imaginea articolului Studiu. Reinfectarea cu SARS-CoV-2 poate avea simptome mai puternice
Reinfectarea cu Covid-19 poate apărea cu simptome mai puternice, potrivit unui studiu publicat miercuri de Fundaţia Oswaldo Cruz, cel mai mare centru de cercetare ştiinţifică din Brazilia şi America Latină.
 
Potrivit studiului, care va fi publicat în luna mai în revista Emerging Infectious Desease (EID), persoanele care au fost infectate cu virusul şi care nu au necesitat spitalizare, nu ar fi produs un răspuns imun, crescând astfel şansele de reinfectare, chiar şi cu aceeaşi variantă contractată iniţial. Acest lucru se produce deoarece „pacientul nu şi-a creat o memorie imunitară,”. notează EFE.
 
În situaţia reinfectării cu a doua variantă, acest lucru se întâmplă deoarece ea ar scăpa vigilenţei sistemului imunitar şi nu ar fi recunoscută de memoria generată anterior, fiind relativ diferită.
 
Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au urmărit săptămânal un grup de 30 de persoane de la începutul lunii martie 2020, când a început pandemia în Brazilia, şi până la sfârşitul anului. Dintre acestea, patru au contractat Sars-CoV-2 iar unele au fost reinfectate de aceeaşi variantă.
 
În toate cele patru cazuri, la prima infectare au avut simptome uşoare, în timp ce la a doua infectare, simptomele au fost mai frecvente şi mai puternice, dar nu au necesitat spitalizare.
 
„Aceşti oameni nu aveau cu adevărat imunitate detectabilă decât după a doua infectare. Acest lucru ne face să credem că pentru o parte a populaţiei care a avut boala cu simptome uşoare, nu este suficientă doar o singură expunere la virus, ci mai mult de una," a explicat Thiago Moreno, cercetător la Centrul Fiocruz pentru Dezvoltare Tehnologică în Sănătate şi coordonator al studiului.
 
Acesta nu a eliminat posibilitatea chiar şi a unei a treia contagieri, deşi până acum a fost studiată posibilitatea contagierii de două ori cu SARS-CoV-2.
 
"Nu ştim cât durează imunitatea post-Covid. O persoană ar putea fi vulnerabilă la o nouă reinfectare sau chiar să contracteze o altă variantă", a spus Thiago Moreno.
 
Cercetători de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro (UFRJ), Institutul de Educaţie şi Cercetare D'Or (Idor) şi compania chineză MGI Tech au participat, de asemenea, la studiu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici