Tânărul cu Covid, intubat timp de 3 săptămâni, a murit după ce s-a externat pe semnătura

Tânărul de 34 de ani, bolnav de Covid, care a fost intubat trei săptămâni la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara după ce şi-a tratat acasă boala cu vitamine, a murit. Acesta a plecat luni din spital fără acordul medicilor.

6509 afișări
Imaginea articolului Tânărul cu Covid, intubat timp de 3 săptămâni, a murit după ce s-a externat pe semnătura

Tânărul cu Covid, intubat timp de 3 săptămâni, a murit după ce s-a externat pe semnătura

„Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI şi ale colegilor de pe secţia de Boli Infecţioase, pacientul a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unităţii noastre, spunându-ne că va sta în Timişoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanţă, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanţa care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Conform acestuia, pacientul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital.

În urmă cu o săptămână, de pe patul de spital, tânărul povestea cum a fost la un pas de moarte din propria inconştienţă. Spunea că n-a crezut în existenţa virusului, iar când a fost confirmat, s-a tratat singur zile în şir cu vitamine. A decis să meargă la spital abia când n-a mai putut respira şi a fost internat direct în Terapie Intensivă, unde aproape 3 saptamâni a stat intubat. Avea un grad de afectare pulmonară de 80%.

„Câteva zile şi-a administrat singur un tratament cu vitamine, iar când şi-a dat seama că nu mai poate respira a venit la spital. Gradul de afectare pulmonară era în acel moment de 80 la sută. A fost necesară intubarea lui pentru a-l putea salva. Timişoreanul spune că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID 19”, spuneau atunci medicii.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara îi roagă inclusiv pe coronasceptici să aibă încredere în cadrele medicale. „Noi nu ne putem opune dorinţelor pacienţilor, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu, am avut ieri un pacient cu 51% saturaţie de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-şi în pericol starea de sănătate”, a mai spus Cristian Oancea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici