Coreea de Sud a anunţat oficial că este lovită de „al doilea val” al pandemiei de coronavirus

  • Autorităţile medicale din Coreea de Sud au declarat pentru prima dată că se află în mijlocul unui „al doilea val” de infecţii cu noul coronavirus
  • Acesta se manifestă prin focare mici, dar persistente în jurul Seulului.
  • Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor din Coreea, KCDC, a spus anterior că primul val al Coreei de Sud nu s-a încheiat niciodată cu adevărat.
48143 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud a anunţat oficial că este lovită de „al doilea val” al pandemiei de coronavirus

O ţară a anunţat oficial că a este lovită de "al doilea val" al pandemiei de coronavirus

Luni, directorul KCDC, Jeong Eun-kyeong, a spus că a devenit clar că un weekend de la începutul lunii mai a reprezentat începutul unui nou val de infecţii concentrat în zona dens populată a capitalei Seul, care anterior a văzut doar câteva cazuri, relatează Reuters.

„În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie", a spus Jeong în cadrul unui briefing. „Acum vedem al doilea val declanşat de vacanţa din mai". a adăugat acesta.

Coreea de Sud a dus o campanie intensivă de urmărire şi testare care a redus numerele la sfârşitul lunii aprilie.

Dar la scurt timp după ce ţara a anunţat că va reduce măsurile de distanţare socială au apărut noi cazuri, determinate în parte de infecţii în rândul tinerilor care au vizitat mai multe cluburi de noapte şi baruri din Seul într-un weekend de la începutul lui mai.

Primarul din Seoul Park Won-soon a spus într-un briefing că, deşi numerele zilnice par a fi la nivel gestionabil, dacă ratele recente de infecţie continuă oraşul ar putea vedea în curând sute de cazuri pe zi.

Coreea de Sud a raportat un total de 12.438 de cazuri, cu 280 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici