COVID-19. Ţările cu risc epidemiologic SARS-CoV-2. Noua listă publicată de CNSU

  • Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat joi lista ţărilor şi zonelor cu risc epidemiologic ridicat.
  • Marea Britanie a rămas în zona roşie, alături de mai multe destinaţii exotice.
  • Între cele 18 zone de risc de pe lista galbenă publicată de CNSU se află şi Portugalia.
10127 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Ţările cu risc epidemiologic SARS-CoV-2. Noua listă publicată de CNSU

Ţările cu risc epidemiologic SARS-CoV-2. Noua listă publicată de CNSU

CNSU a aprobat clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie măsura carantinei.

Zona roşie COVID-19

Conform deciziei CNSU, în lista roşie sunt incluse Seychelles, Mongolia, Namibia, Uruguay, Columbia, Argentina, Oman, Maldive, Kuweit, Brazilia, Suriname, Saint Kitts si Nevis, Costa Rica, Bahrain, Paraguay, Chile, Botswana, Tunisia, Africa de Sud, Panama, Marea Britanie, Nepal şi India.

Zona galbenă COVID-19

Fiji, Emiratele Arabe Unite, Trinidad şi Tobago, Georgia, Malaysia, Cuba, Bolivia, Sint Maarten, Zambia, Guyana, Cipru, Irak, Federaţia Rusă, Kârgâzstan, Portugalia, Insulele Virgine Britanice, Iran şi Jersey sunt pe lista galbenă.

Precizări CNSU

CNSU precizează că încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roşie, precum şi încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care este aprobată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

De asemenea, încadrarea din zona roşie în zona verde sau galbenă, precum şi încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care este aprobată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici