Top 3 cele mai afectate ţări de la începutul pandemiei

  • De la începutul pandemiei, au fost peste 288,9 milioane de infecţii cu Covid 19 (288.996.583) în lume.
  • Numărul morţilor a crescut la 5,439 milioane, relevă datele Universităţii Johns Hopkins.
  • Statele Unite ale Americii sunt cele mai afectate, cu 54.771.160 de cazuri şi 825.561 de decese, urmează Regatul Unit, cu 13.174.349 de infecţii şi 149.250 de decese, şi Franţa, cu 10.296.909 de cazuri şi 124.839 de decese.
864 afișări
Imaginea articolului Top 3 cele mai afectate ţări de la începutul pandemiei

Top 3 cele mai afectate ţări de la începutul pandemiei

Consilierul medical al Casei Albe pentru pandemie, Anthony Fauci, a avertizat că există în continuare pericolul unei creşteri a internărilor din cauza unui număr mare de infecţii, chiar dacă primele date sugerează că varianta Omicron este mai puţin gravă.

„Singura dificultate este că, dacă sunt multe cazuri, chiar dacă rata de spitalizare este mai mică la Omicron decât la Delta, există totuşi pericolul unei creşteri a internărilor care ar putea pune în dificultate sistemul sanitar”, a explicat Fauci la CNN.

„Cu siguranţă, vor fi mult mai multe infecţii pentru că Omicron este mai transmisibil decât Deltă”, a continuat el, subliniind însă că din datele culese până acum în Africa de Sud, Marea Britanie şi, de asemenea, în SUA „pare mai puţin gravă”.

Omicron reprezintă 58,6% din variantele care circulă în Statele Unite, conform Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). 

Decizii severe în Emirate

Emiratele Arabe Unite vor interzice cetăţenilor proprii nevaccinati împotriva Covid-19 să călătorească în străinătate începând cu 10 ianuarie, au anunţat autorităţile ţării, citate de ziarul The National. În plus, cetăţenii emirateni complet vaccinaţi vor trebui să fie supuşi celei de-a treia doze de rapel, dacă este cazul, pentru a călători în străinătate, potrivit rapoartelor Autorităţii Naţionale pentru Gestionarea Crizelor şi Urgenţelor şi Ministerului Afacerilor Externe.În Emirate, cetăţenii pot primi doza de rapel Covid-19 la şase luni după ce au primit a doua doză de vaccin.

Noua politică privind călătoriile în străinătate se înscrie în măsurile decise de Emiratele Arabe Unite pentru limitarea răspândirii coronavirusului, care în ultimele săptămâni a înregistrat o creştere bruscă a infecţiilor în această ţară. În ultimele 24 de ore, au fost depistate 2.556 de noi pozitive şi un deces din cauza pandemiei, ceea ce duce la 764.493 de infecţii cu 2.165 de decese de la începutul urgenţei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici