Transporturi de vaccin carantinate, după ce o „anomalie” a răcit prea tare flacoanele

  • Oficialii americani au declarat miercuri că au pus în carantină câteva mii de doze de vaccin produs de Pfizer, în California şi Alabama.
  • O „anomalie” a procesului de transport a făcut ca temperatura de depozitare să scadă prea mult, relatează CNBC.
4961 afișări
Imaginea articolului Transporturi de vaccin carantinate, după ce o „anomalie” a răcit prea tare flacoanele

Vaccinul Pfizer, care a fost dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech, necesită o temperatură de depozitare de aproximativ minus 70 de grade Celsius. Fiolele cu vaccin sunt depozitate în tăvi, care conţin cel puţin 975 de doze fiecare, conform Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Generalul Gustave Perna, care supraveghează programul de vaccinare cunoscut drept Operation Warp Speed, a declarat reporterilor că două tăvi care au ajuns în două locaţii separate din California trebuie returnate la Pfizer după ce temperatura a scăzut la minus 92 de grade Celsius.

Vaccinul „nu a părăsit niciodată camionul”, a spus el miercuri. „Le-am returnat imediat înapoi la Pfizer şi am înlocuit cele două tăvi. Lucrăm acum cu FDA, CDC, FDA şi Pfizer pentru a stabili dacă acea anomalie este sau nu sigură"

El a spus că „anomalia” s-a repetat în Alabama.

„În Alabama au fost primite într-o locaţie două tăvi. Aceeaşi anomalie, minus 92. Am reuşit să oprim şi să punem în carantină vaccinul şi să înlocuim transportul”, a spus el.

Nu este clar ce a cauzat scăderea temperaturii de depozitare. Pfizer nu comentat.

Americanii au început să primească luni primele vaccinuri Pfizer, după ce acesta a fost autorizat. Oficialii şi experţii medicali au recunoscut deja că vaccinul Pfizer va reprezenta o provocare logistică, deoarece trebuie păstrat la temperaturi foarte scăzute.

În timpul declaraţiei de presă, Perna a spus că livrările de vaccin în SUA rămân pe drumul cel bun, cu alte 886 de livrări preconizate să fie expediate joi în toată ţara. Guvernul federal a livrat în această săptămână 2,9 milioane de doze de vaccin Pfizer. Săptămâna viitoare, guvernul intenţionează să livreze încă 2 milioane de doze de vaccin Pfizer, precum şi 5,9 milioane de doze de vaccin Moderna dacă este aprobat de FDA, a spus Perna.

Comitetul consultativ al FDA pentru vaccinuri şi produse biologice conexe, un grup extern de experţi medicali care sfătuieşte agenţia, votează joi dacă va recomanda vaccinul Moderna pentru utilizare de urgenţă. Un vot favorabil din partea comitetului va netezi calea pentru ca vaccinul Moderna să devină al doilea aprobat pentru utilizare în SUA, după varianta Pfizer. Autorizarea FDA ar putea veni încă de vineri.

"Este vorba despre o cadenţă constantă a livrărilor către poporul american", a spus Perna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici