Trei noi focare la centre de îngrijire din judeţul Iaşi: 91 de cazuri confirmate

  • Cele mai multe cazuri sunt la Centrul C.A. Rosetti, unde sunt sub supraveghere aproape 100 de copii cu probleme, iar 40 dintre aceştia sunt bolnavi
  • O parte dintre cei diagnosticaţi sunt la Spitalul de Boli Infecţioase, o parte dintre angajaţi sunt izolaţi la domiciliu, iar 33 de copii vor rămâne izolaţi în centru
  • Numărul cazurilor a crescut şi în Centrele din Bivolari şi din Răducăneni
2926 afișări
Imaginea articolului Trei noi focare la centre de îngrijire din judeţul Iaşi: 91 de cazuri confirmate

Trei noi focare la centre de îngrijiri din judeţul Iaşi: 91 de cazuri confirmate

Focarele din centrele DGASPC sau din centrele medico-sociale din Iaşi se extind. În total, în trei astfel de instituţii sunt 91 de cazuri confirmate, atât copii şi adulţi aflaţi în îngrijire, cât şi angajaţi. Cea mai gravă situaţie este la Centrul de Servicii Sociale "C.A. Rosetti", unde sunt 97 de copii şi 77 de angajaţi. Aproape jumătate dintre copii sunt infectaţi. Potrivit DSP Iaşi,  acolo au fost confirmaţi  40 de de copii şi 6 angajaţi şi se mai aşteaptă rezultate pentru 22 de teste. 
 
"Primii 7 beneficiari infectaţi au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Salariaţii au fost evaluaţi de medici infecţionişti şi izolaţi la domiciliu. Ultimii 33 de beneficiari testaţi pozitiv se vor izola în Centrul „C.A.Rosetti”, iar monitorizarea zilnică a stării de sănătate a beneficiarilor va fi efectuată de un medic infecţionist. S-a dispus dezinfecţia întregii unităţi, iar personalul desemnat să îngrijească beneficiarii pozitivi va purta echipament de protecţie adecvat situaţiei.", a precizat DSP Iaşi, într-un comunicat de presă. 
 
Focare sunt şi la Centrul din Bivolari, unde numărul de cazuri a ajuns la 19: 16 beneficiari şi 3 salariaţi. Persoanele infectate au fost izolate, iar angajaţii asimptomatici sunt acasă, în izolare. 
La Răducăneni sunt 26 de cazuri confirmate, tot într-o unitate medico-socială. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici