Turism de vaccinare, pe ruta Germania-România. Sătul să-şi aştepte rândul în ţara sa, un tânăr a ales să vină la Timişoara

  • 17.855 de cetăţeni străini s-au vaccinat până acum în România
  • În Germania, vaccinarea populaţiei generale va începe pe 7 iunie
  • Gabriel a ales un centru drive-thru din Timişoara şi a primit vaccinul Pfizer
2152 afișări
Imaginea articolului Turism de vaccinare, pe ruta Germania-România. Sătul să-şi aştepte rândul în ţara sa, un tânăr a ales să vină la Timişoara

Turism de vaccinare, pe ruta Germania

Vaccinarea te face să fii mândru că eşti român. În alte ţări, serul anti-COVID ajunge greu la tineri. Mai ales în Germania, unde încă nu s-a încheiat vaccinarea vârstnicilor.

Gabriel are 33 de ani şi s-a săturat să îşi aştepte rândul. A aflat că se poate vaccina în România, aşa că a urcat în primul avion spre Timişoara. Vrea să profite din plin de benefiicile serului, pentru că în ţara lui cei vaccinaţi scapă de unele restricţii.

„În primul rând, viaţa de zi cu zi va deveni mai uşoară, pentru că, spre exemplu, nu trebuie să îţi faci testul pentru COVID când mergi la cumpărături. De asemenea, dacă vrei să călătoreşti, asta devine mai uşor”, povesteşte Gabriel Flore.

Gabriel a ales un centru drive-thru şi vaccinul Pfizer. Nu mică i-a fost mirarea să vadă că e singur la rând. Totul a durat mai puţin de jumătate de oră.

Acum, Gabriel vrea să îşi anunţe tot prietenii din Germania să vină la noi să se vaccineze. Dar le va da şi un sfat: să îşi ia un trasnlator, pentru că toate documentele sunt în limba română.

„Pentru mine a fost uşor pentru că medicul mi-a tradus în engleză, aşa că nu a fost nicio problemă. Dar pentru mulţi oameni din alte ţări ar fi mai uşor dacă ar fi şi în engleză”, crede el.

Populaţie vaccinată cu ambele doze:

  • 20,1 mil – Marea Britanie
  • 10,8 mil – Turcia
  • 9,06 mil – Germania
  • 8,9 mil – Franţa
  • 8,6 mil – Italia
  • 2,8 mil - România

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici