Un grup de algerieni sunt blocaţi de 3 săptămâni în aeroportul Charles de Gaulle. Graniţele au fost închise din cauza tulpinii britanice

  • 26 de algerieni care se întorceau acasă din Marea Britanie au fost blocaţi pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris şi stau acolo de trei săptămâni.
  • Grupul, printre care se află şi două fete tinere şi o femeie de 75 de ani, a zburat de pe Aeroportul Heathrow pe 26 februarie.
  • La Paris, Air Algeria le-a comunicat că nu îşi pot continua călătoria, din cauza unor măsuri anti-COVID-19.
  • Aceştia stau de trei săptămâni în zona de tranzit a Terminalului 2 de la Charles de Gaulle.
419 afișări
Imaginea articolului Un grup de algerieni sunt blocaţi de 3 săptămâni în aeroportul Charles de Gaulle. Graniţele au fost închise din cauza tulpinii britanice

Un grup de algerieni sunt blocaţi de 3 săptămâni în aeroportul Charles de Gaulle. Graniţele au fost închise din cauza tulpinii britanice

Potrivit Ambasadei Algeriei la Paris, compania aeriană i-a informat pe toţi cei care aveau bilete că zborurile au fost anulate, după ce varianta britanică a fost detectată în Algeria pe 25 februarie. 

Potrivit unuia dintre pasageri, unii membri ai grupului au paşapoarte britanice, în timp ce alţii sunt rezidenţi ai Marii Britanii sau au o viză valabilă în Marea Britanie. Viza unei femei expirase, a spus el, iar alta era trimisă înapoi în Algeria ca imigrant ilegal.

De la sosirea lor la aeroport, aceştia au dormit pe scaune sau pe podea, mâncând mâncare oferită de voluntari. Un alt membru al grupului este tratat în spital.

Algerienii au acces la duşuri într-o zonă a aeroportului unde există un hotel, dar li se aplică 20 EUR pentru a le folosi. De asemenea, sunt consultaţi de un medic în fiecare zi, potrivit BBC.

„Toată lumea are motive personale importante pentru a merge în Algeria. Soţia mea este acolo şi a avut COVID-19. Am renunţat la apartamentul şi la slujba mea. Altfel ne-am întoarce în Marea Britanie", a spus unul dintre algerieni.

Ambasada Algeriei a declarat că un consul s-a întâlnit cu grupul de algerieni la aeroport, pe 2 martie, „pentru a le spune că este necesar să se întoarcă la locul de reşedinţă până când frontierele se redeschid”. Pasagerilor li s-a spus că guvernul din Algeria a decis să închidă frontierele pe 28 februarie şi că nu se va face nicio excepţie.

Compania aeriană a fost dispusă să plătească taxele hoteliere şi biletele de întoarcere către locurile de reşedinţă ale pasagerilor, dar grupul a rămas în aeroport, a spus purtătorul de cuvânt al ambasadei.

Autoritatea aeroporturilor franceze a declarat că face tot posibilul pentru a-i ajuta pe algerieni, deşi grupul nu este responsabilitatea lor.
 
„Este o situaţie precară, dar nu avem niciun cuvânt de spus cu privire la ceea ce li se întâmplă", a spus un purtător de cuvânt. „Depinde de autorităţile algeriene şi de Air Algeria".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici