Un medic gălăţean, despre pregătirile pentru valul 4: bâlbâiala acestor zile seamănă a crimă

  • Un cunoscut chirurg gălăţean critică dur autorităţile care se contrazic pe tema pregătirilor pentru valul 4 al pandemiei.
  • Bâlbâiala acestor zile seamănă a crimă, a spus medicul într-o postare pe Facebook în care sunt criticaţi şi pacienţii nevaccinaţi.
739 afișări
Imaginea articolului Un medic gălăţean, despre pregătirile pentru valul 4: bâlbâiala acestor zile seamănă a crimă

Sursa foto: Mediafaxfoto

Chirurgul gălăţean Paul Ichim îi critică dur pe guvernanţii care în prezent se contrazic pe tema strategiilor anti-COVID.

„Cei care chipurile gândesc strategiile de adaptare la ofensiva valului de Covid, ori sunt nepricepuţi, ori nici in...nu-i doare. Toti comentează că trebuie paturi de ATI şi că în situaţia actuală absolut fiecare spital trebuie să aibă circuite separate şi să gestioneze ambele categorii de bolnavi, fie Covid, fie cu restul patologiilor. Singura soluţie găsită, a fost de a transforma un număr de paturi ATI în paturi pentru Covid. În atare situaţie, restul patologiilor neluându-şi vacanţă, vor rămâne descoperite, având acces foarte greu la acest serviciu. Mai pe şleau, cam seamănă a crimă la adresa altor patologii, mai ales oncologice... Bâlbâiala acestor zile, dupa ce n-am învăţat absolut nimic timp de mai bine de 1 an şi jumătate de pandemie, seamănă în cel mai bun caz a omor prin culpă faţă de restul pacienţilor ce nu vor mai avea acces la serviciile medicale”, a explicat Paul Ichim.

Medicul gălăţean mai spune că orice schimbare de structură a spitalului, adică o suplimentare a numărului de paturi pentru Terapie Intensivă, se face prin aprobare de la Ministerul Sănătăţii şi de la Guvern. Deoarece acest lucru înseamnă şi alocare de fonduri pentru tehnică, aprovizionare şi personal, autorităţile ezită să ia o decizie, susţine chirurgul.

Medicul gălăţean îi critică şi pe pacienţii nevaccinaţi care ajung la spital. Specialistul spune că şi din cauza lor nu va putea să-şi facă meseria.

„Am un mesaj şi pentru cei mulţi care ne vin nevaccinaţi la spital. Mă simt chiar discriminat, am luat boală de la pacienţi, bine că am făcut formă uşoară, m-am vaccinat că să fiu apt să-i tratez în continuare şi la urmă primesc şi sfaturi de la ei, pe teme epidemiologice şi vaccinale. Tot bântuie pe aici idei tembele ale unora că şi vaccinaţii pot colporta infecţia. Păi bine măi năucilor, dacă aţi fi vaccinaţi în masă, ce şi la cine ar mai colporta vaccinaţii? Peste 99% din cei internaţi în terapie intensivă acum, sunt nevaccinati, aşa că şi ei sunt direct responsabili, pentru blocarea accesului celorlalţi la serviciile medicale. Să nu vă plângeţi acum, pe la porţile spitalelor, prostocraţia este în deplină manifestare de la vârf, de la cei care ne conduc, până la talpa ţării ce se da cunoscătoare de medicină după google. Bănuiesc că am să merg la serviciu, n-am să pot opera şi am să stau să mă uit cum nu-mi pot face meseria”, a precizat medicul Paul Ichim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici