Un parlamentar olandez a comparat restricţiile anti-Covid cu Holocaustul. A primit pedeapsă de la judecător

  • Un judecător a ordonat miercuri unui parlamentar olandez să şteargă mai multe tweeturi.
  • Thierry Baudet este liderul partidului de extremă dreapta Forum pentru Democraţie(FvD).
  • Comunitatea de evrei din Ţările de Jos a fost cea care a demarat dosarul împotriva lui Baudet.
1485 afișări
Imaginea articolului Un parlamentar olandez a comparat restricţiile anti-Covid cu Holocaustul. A primit pedeapsă de la judecător

Thierry Baudet

Un judecător i-a ordonat miercuri parlamentarului olandez populist de extremă dreapta Thierry Baudet să şteargă patru tweeturi în care făcea comparaţii între măsurile luate împotriva Coronavirusului şi tratamentul evreilor sub regimul nazist, pe motiv că acestea “instrumentalizează” suferinţa evreilor, relatează AP.

Două organizaţii evreieşti şi un grup de supravieţuitori ai Holocaustului au mers în instanţa de la Amsterdan pentru a cere eliminarea tweeturilor, descriindu-le ca fiind “grave insulte pentru victimele ucise ale Holocaustului, pentru supravieţuitorii şi rudele acestora”. Într-unul din tweeturi Baudet i-a numit pe oamenii care nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului “noii evrei”.

“Comparaţia pe care aţi făcut-o în acele postări depăşeşte ceea ce poate fi justificat în interesul unei dezbateri publice solide” a spus judecătorul al cărui nume nu a fost făcut public imediat. “Echivalând situaţia cetăţenilor nevaccinaţi cu soarta evreilor din anii Holocaustului, faceţi o comparaţie greşită şi instrumentalizaţi suferinţa evreilor în Holocaust şi amintirile lor” a adăugat judecătorul. 

Instanţa i-a ordonat lui Baudet să elimine tweeturile în termen de 48 de ore. Dacă nu o face, trebuie să plătească 25.000 de euro în fiecare zi în care rămân online. Baudet a răspuns că i se pare nedreaptă decizia curţii şi că va face recurs. Thierry Baudet este liderul partidului de extremă dreapta Forum pentru Democraţie(FvD) care are cinci parlamentari în camera inferioară a parlamentului olandez.

Grupurile de evrei care au făcut plângere împotriva lui Baudet au salutat decizia spunând într-o declaraţie că “a adus o contribuţie importantă la indicarea limitelor dezbaterilor publice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici