Una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus a respins vaccinul Sputnik V: „Lipsesc date consistente şi solide”

  • Deficienţele au fost identificate atât în dezvoltarea cât şi în producţia vaccinului Sputnik V.
  • La începutul lunii martie, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a început revizuirea Sputnik V.
  • India a aprobat de urgenţă Sputnik V după ce a depăşit Brazilia la numărul de cazuri, cu peste 300.000 înregistrate într-o singură zi.
872 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus a respins vaccinul Sputnik V: „Lipsesc date consistente şi solide”

Una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus a respins vaccinul Sputnik V: „Lipsesc date consistente şi solide”

Agenţia Naţională pentru Reglementarea Sănătăţii din Brazilia (ANVISA) s-a declarat împotriva importului vaccinului rusesc anti-Covid-19 Sputnik V, notează DPA. 
 
„Lipsesc date consistente şi solide,” a precizat agenţia într-un comunicat luni seara târziu. Decizia a fost unanimă, după aproximativ cinci ore de deliberări.
 
Directorul ANVISA, Alex Machado Campos, a subliniat că decizia a fost doar una „de moment”.
 
Deficienţele au fost identificate atât în dezvoltarea cât şi în producţia vaccinului, conform declaraţiei agenţiei pe baza datelor care au putut fi analizate până acum, incluzând toate cele trei faze ale studiilor clinice ale serului.
 
"În plus, există date insuficiente sau inexistente privind controlul calităţii, siguranţa şi eficacitatea," a precizat agenţia.
 
Până în prezent, 14 state din cea mai mare ţară din America Latină au cerut permisiunea de a importa Sputnik V, având în vedere situaţia dramatică provocată de pandemia de coronavirus.
 
Brazilia, cu aproximativ 210 milioane de locuitori, a înregistrat până acum peste 14 milioane de cazuri de coronavirus şi aproximativ 390.000 de decese asociate Covid-19, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară.
 
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marţi că Rusia va furniza Braziliei date suplimentare despre Sputnik V dacă cele oferite nu au fost suficiente. "Nu ar trebui să existe nicio îndoială aici,” a spus el.
 
La începutul lunii martie, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a început revizuirea Sputnik V, rezultatele testelor fiind examinate chiar dacă nu toate datele sunt disponibile şi nu a fost depusă încă nicio cerere de autorizare a serului pe piaţă.
 
India a aprobat de urgenţă Sputnik V după ce a depăşit Brazilia la numărul de cazuri, fiind cea mai afectată ţară din lume după Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici