Unde a fost detectată până acum varianta Omicron. Iată o hartă completă a ţărilor unde noua variantă de coronavirus este prezentă

  • Varianta Omicron Covid-19, detectată pentru prima dată de oamenii de ştiinţă din Africa de Sud, s-a răspândit în zeci de ţări la nivel global, inclusiv în SUA, Germania, Brazilia, Arabia Saudită şi Australia.
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a etichetat omicronul drept „variantă de îngrijorare” din cauza unui număr mare de mutaţii care l-ar putea face mai contagioasă.
4264 afișări
Imaginea articolului Unde a fost detectată până acum varianta Omicron. Iată o hartă completă a ţărilor unde noua variantă de coronavirus este prezentă

Unde a fost detectată până acum varianta Omicron. Iată o hartă completă a ţărilor unde noua variantă de coronavirus este prezentă

Experţii în sănătate sunt profund îngrijoraţi de transmisibilitatea variantei Omicron, având în vedere că are un număr neobişnuit de mutaţii şi un profil diferit de alte variante de îngrijorare.

Din Africa până în Belgia, Arabia Saudită sau Australia, varianta Omicron Covid-19 s-a răspândit în zeci de ţări şi pune în pericol oamenii, sistemele sanitare, dar şi economia.

Iată o hartă completă a ţărilor unde noua variantă de coronavirus este prezentă:

 

Hartă Mediafax pe baza datelor OMS

Este de aşteptat ca numărul de ţări să crească pe măsură ce sunt efectuate secvenţieri ale probelor colectate de la pecienţi infectaţi. Şi în România există 3 cazuri suspecte de infectare la persoanele care au fost repatriate din Africa de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici