Vacanţele în străinătate, în această vară, sunt „extrem de puţin probabile” în cazul britanicilor

  • Vacanţa în străinătate este „extrem de puţin probabilă” pentru majoritatea britanicilor, în această vară, din cauza riscului de a aduce noi variante de COVID-19, a declarat sâmbătă un om de ştiinţă.
  • Marea Britanie a interzis călătoriile pentru majoritatea oamenilor în timpul lockdown-ului actual şi a declarat că plecările în străinătate nu vor fi permise până pe 17 mai, cel puţin.
651 afișări
Imaginea articolului Vacanţele în străinătate, în această vară, sunt „extrem de puţin probabile” în cazul britanicilor

Vacanţele în străinătate în această vară sunt „extrem de puţin probabile” în cazul britanicilor

Mike Tildesley, un om de ştiinţă dintr-un organism consultativ guvernamental, a declarat că riscul importării în Marea Britanie a unor variante rezistente la vaccin ar trebui luat în considerare atunci când se vorbeşte despre călătoriile în străinătate.

„Cred că vacanţele internaţionale în această vară sunt, din păcate, extrem de puţin probabile”, a declarat sâmbătă Mike Tildesley, profesor de boli infecţioase la Universitatea din Warwick.

Companiile aeriene şi companiile de vacanţă precum British Airways, easyJet şi TUI sunt disperate pentru reluarea călătoriei după un an de restricţii împotriva COVID-19, ceea ce a produs o luptă financiară, potrivit Reuters.

Tildesley a declarat că plecările în străinătate şi noile tulpini periculoase ar putea submina programul de vaccinare al Marii Britanii. „Cred că suntem expuşi unui risc real dacă începem să avem o mulţime de oameni care pleacă peste hotare în iulie, de exemplu, şi în august, din cauza potenţialului de a aduce mai multe dintre aceste noi variante înapoi în ţară", a spus Tildesley.

Marea Britanie a vaccinat deja jumătate din populaţia sa adultă cu o primă doză, plasând-o cu mult înaintea restului Europei, dar se crede că vaccinurile existente nu sunt la fel de eficiente împotriva unor tulpini de Sars-CoV-2 care se dezvoltă, nepredictibil, în alte părţi ale lumii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici