Vaccinare da, adeverinţă ba. Registrul Electronic Naţional, la pământ timp de câteva ore: „Suntem ca roţile unui ceas”

  • Registrul Electronic Naţional de Vaccinare nu a funcţionat timp de aproape 3 ore
  • Personalul medical din majoritatea centrelor a oprit vaccinarea
  • Ioana Maliţa a continuat să vaccineze, dar nu a putut să dea adeverinţe
1023 afișări
Imaginea articolului Vaccinare da, adeverinţă ba. Registrul Electronic Naţional, la pământ timp de câteva ore: „Suntem ca roţile unui ceas”

Registrul Electronic Naţional de Vaccinare, la pământ timp de câteva ore

Au fost sincope astăzi, în procesul de vaccinare. Registrul Electronic Naţional a căzut, iar medicii din centrele de imunizare nu au putut introduce datele pentru eliberarea adeverinţei de vaccinare. În unele locuri s-au format cozi, iar personalul medical a suspendat administrarea dozelor până la remedierea problemei.

Văd că lumea protestează că se intră şi fără programări”, spune o persoană. „Programarea am avut-o la ora 10, am venit puţin mai devreme la 9 şi un sfert, am rămas până la 11, 11 fără un sfert, nu funcţiona platforma”, povesteşte o alta.

Probleme au fost peste tot în ţară. Însă Ioana Maliţa a continuat să vaccineze, deşi recunoaşte că a fost greu.

„Noi suntem aşa, ca roţile unui ceas. Dacă o roată nu funcţionează, nu funcţionează tot sistemul. Nu am întrerupt vaccinarea. I-am identificat de pe platformă şi i-am vaccinat. Şi, cu scuzele de rigoare, i-am rugat să vină ulterior, pentru a-şi lua adeverinţele”, spune Ioana Maliţa, coordonator al Centrului de Vaccinare Timişoara.

După mai bine de două ore, platforma şi-a revenit. Însă numai pentru câteva minute, suficient pentru ca personalul medical să scoată adeverinţele celor vaccinaţi.

„Astea sunt adeverinţele pe care nu am putut să le dăm oamenilor în timp util şi vin mâine, poimâine, alţii vin duminică. Problema este că unii sunt de la kilometri depărtare. Au spus că îşi trimit nepoţii”, adaugă Ioana Maliţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici