Vaccinare anti-COVID România: Platforma de vaccinare, deschisă pentru persoanele din etapa a III-a. Cum se fac programările

  • Luni, 15 martie, începe în România etapa a III-a a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, destinată populaţiei generale.
  • Platforma de vaccinare a fost deschisă pentru persoanele din faza a III-a, iar înscrierea pe listele de aşteptare va fi activată începând de luni.
  • Platforma de vaccinare a fost blocată duminică seara din cauza unui update: „Este posibil să apară întârzieri în funcţionarea aplicaţiei”.
17902 afișări
Imaginea articolului Vaccinare anti-COVID România: Platforma de vaccinare, deschisă pentru persoanele din etapa a III-a. Cum se fac programările

Etapa a III-a a vaccinării va începe luni, 15 martie. În paralel, va continua imunizarea persoanelor rămase din etapa a II-a.

Deschiderea listelor de aşteptare

În dimineaţa zilei de 15 martie 2021, începând cu ora 09:00, se vor deschide succesiv listele de aşteptare pe judeţe, în conformitate cu următorul program:

  • 9:00-11:00 Centre de vaccinare din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna
  • 11:00-13:00 Centre de vaccinare din judeţele Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova
  • 13:00-15:00 Centre de vaccinare din judeţele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti

Vaccinare anti-COVID-19 Romania: Aproape 43.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. În total, 734.150 de români au fost vaccinaţi de la debutul campaniei cu o doză şi 713.207 cu două doze.

Platforma de vaccinare, blocată duminică seara

Duminică seara, platforma de vaccinare a fost blocată din cauza unui update. Explicaţia este oferită chiar pe platforma online.

„În acest moment se realizează un update important al aplicaţiei de programare la vaccinare pentru implementarea listelor de aşteptare, în conformitate cu cerinţele CNCAV. Este posibil să apară întârzieri în funcţionarea aplicaţiei. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, scrie pe Platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Vaccinare anti-COVID-19, etapa a III-a. Programarea la vaccinare pentru populaţia generală

În platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât şi cele care vor fi operaţionalizate în luna aprilie 2021.

După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de aşteptare.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de aşteptare se va realiza în funcţie de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naţionale de vaccinare, şi în funcţie de ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

  • persoanele din categoria 2a (populaţia de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
  • persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esenţiale);
  • persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populaţia generală).

Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de aşteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populaţiei cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile şi angajaţii din domenii esenţiale, cât şi pentru populaţia generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcţie de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

Vaccin anti-COVID-19. Cum se fac programările:

Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât şi prin apelarea numărului de call center, iar modalităţile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de aşteptare sunt următoarele:

  • Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primeşte o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicaţie, pentru alegerea zilei şi a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de aşteptare, însă va pierde poziţia ocupată iniţial.
  • Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare in ziua şi in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate si nu este necesar sa confirme programarea.

Persoana înscrisă în lista de aşteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de aşteptare a unui alt centru de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici