Vaccinare obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani. Ţara care impune măsura până pe 15 iunie

  • Decizia vine în contextul creşterii cazurilor de COVID-19 în ţară.
  • Certificatul verde este deja obligatoriu pentru anumite categorii profesionale.
  • Italia nu este singura ţară europeană care ia măsuri în ceea ce priveşte vaccinarea obligatorie a anumitor categorii de persoane.
2606 afișări
Imaginea articolului Vaccinare obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani. Ţara care impune măsura până pe 15 iunie

Sursa foto: hepta.ro

Italia a impus miercuri, 5 ianuarie, vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani. Măsura, care va fi valabilă până pe 15 iunie, reprezintă o încercare de a reduce presiunea din sistemul de sănătate, dar şi de a scădea numărul de decese cauzate de COVID-19 din ţară.

Guvernul premierului Mario Draghi a implementat deja vaccinarea obligatorie pentru profesori şi lucrătorii din domeniul sănătăţii, iar, din octombrie anul trecut, toţi angajaţii trebuie să fie vaccinaţi sau să prezinte un test negativ înainte de a intra la locul de muncă.

În ceea ce îi priveşte pe angajaţii de peste 50 de ani, conform decretului apărut miercuri, aceştia nu mai au posibilitatea de a merge la muncă doar cu un test, fiind obligaţi să se vaccineze.

„Măsurile de astăzi urmăresc să funcţioneze în continuare bine spitalele şi, în acelaşi timp, să menţină deschise şcolile şi activităţile de afaceri”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului Draghi, citat de Reuters.

Italia începe să simtă presiune asupra spitalelor şi a unităţilor de terapie intensivă, după ce varianta Omicron a început să fie dominantă. În ultimele două săptămâni, ţara a înregistrat o medie de peste 150 de decese pe zi. Miercuri s-au înregistrat 189.109 de noi cazuri, cea mai mare cifră de când a început pandemia.

Şi Austria a anunţat că intenţionează să impună vaccinarea pentru persoanele de peste 14 ani începând cu luna februarie, în timp ce, în Grecia, vaccinarea va fi obligatorie pentru cei cu vârsta mai mare de 60 de ani începând cu 16 ianuarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici