Vaccinarea la chiuvetă face noi victime. Registrator medical din Argeş, reţinut

Un registrator medical de la un centru de vaccinare din judeţul Argeş a fost reţinut, iar alte 22 de persoane sunt cercetate într-un dosar privind vaccinarea în fals.

409 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea la chiuvetă face noi victime. Registrator medical din Argeş, reţinut

Vaccinarea la chiuvetă face noi victime. Registrator medical din Argeş, reţinut

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), luni, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a emis o ordonanţă de reţinere faţă de un bărbat pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta are calitatea de suspect într-un dosar în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic, abuz în serviciu, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals.

În fapt, suspectul, în calitate de registrator în cadrul unui centru de vaccinare din judeţul Argeş, având ca atribuţii înregistrarea în baza de date RENV (Registrul Electronic Naţional de Vaccinare) a persoanelor care se vaccinează anti-Covid, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada mai 2021 - februarie 2022, a pretins şi primit diferite sume de bani, dar şi foloase materiale (voucherele aferente vaccinării), pentru a îndeplini un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv să ateste informatic, în mod fals, vaccinarea împotriva COVID 19 în Registrul persoanelor vaccinate (RENV) a mai multor persoane care în fapt nu s-au vaccinat, nefiindu-le administrat serul de imunizare, acestea figurând ulterior în RENV ca fiind vaccinate.

În acest dosar sunt cercetaţi încă 22 de suspecţi pentru comiterea unora din faptele enumerate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici