Vaccinarea la sate. Echipele medicale vor merge din poartă în poartă pentru a imuniza persoanele care îşi doresc

  • Echipe medicale de vaccinare din oraşe vor merge din poartă în poartă şi vor vaccina persoanele care îşi doresc acest lucru la sate, spune Valeriu Gheorghiţă.
  • Conceptul se va numi „oraşul vaccinează satul”.
270 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea la sate. Echipele medicale vor merge din poartă în poartă pentru a imuniza persoanele care îşi doresc

Vaccinarea la sate. Echipele medicale vor merge din poartă în poartă pentru a imuniza persoanele care îşi doresc

Valeriu Gheorghiţă a spus, în conferinţă de presă, marţi, că în momentul de faţă este extrem de important să fie dus vaccinul cât mai aproape de beneficiari. Acest lucru va însemna operaţionalizarea unui număr cât mai mare de echipe mobile la nivelul fiecărui judeţ, astfel încât să existe o acoperire geografică crescută, în mod deosebit pe zona rurală.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că există persoane care doresc să se vaccineze la sat, dat sunt foarte mulţi alţi factori care intervin în acest lanţ decizional şi oamenii nu ajung efectiv să se vaccineze.

„Tocmai de aceea cred că pentru vaccinarea în mod deosebit pentru mediul rural am identificat câteva soluţii punctuale şi anume, unul dintre conceptele pe care le propunem şi pe care ne dorim să îl punem în practică în perioada următoare este cel care se referă la „oraşul vaccinează satul”. Ce înseamnă pragmatic acest concept? Echipe vaccinatoare medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localităţi arondate fiecărui oraş şi vor efectua cel puţin o dată – de două ori pe săptămână pe anumite intervale orare activităţi de vaccinare, fie la gospodăria fiecărei persoane, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni şi vor fi vaccinaţi sau se vor face o serie de activităţi mini-maraton de vaccinare în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale”, a spus col. dr. Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că pentru reuşita acestui demers este foarte important coordonarea foarte bună interinstituţională, atât între reprezentanţii autorităţilor de la nivel de comună / sat şi reprezentanţii autorităţilor judeţene şi la nivel central.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici