Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer şi BioNTech SE are o eficienţă de peste 90%. „Astăzi este o zi minunată pentru ştiinţă şi umanitate”

  • Vaccinul creat de către compania farmaceutică Pfizer, în parteneriat cu BioNTech SE, are o eficienţă de peste 90%, au anunţat, luni, producătorii acestuia.
  • Pfizer şi partenerul german BioNTech SE sunt primii producători de medicamente care anunţă un succes dintr-un studiu clinic la scară largă al unui vaccin coronavirus.
  • Albert Bourla, preşedintele şi directorul executiv al Pfizer: „Astăzi este o zi minunată pentru ştiinţă şi umanitate”
  • Pfizer şi BioNTech au semnat contracte pentru furnizarea a 30 de milioane de doze de vaccin SARS-CoV-2 pentru Regatul Unit, 100 de milioane de doze pentru Statele Unite şi 120 de milioane de doze pentru Japonia.
9893 afișări
Imaginea articolului Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer şi BioNTech SE are o eficienţă de peste 90%. „Astăzi este o zi minunată pentru ştiinţă şi umanitate”

Veşti bune. Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer este eficient în 90% din cazuri

UPDATE
 
Pfizer Inc a anunţat luni că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni şi a afectat economia lumii, relatează Reuters.

Pfizer şi partenerul german BioNTech SE sunt primii producători de medicamente care anunţă un succes dintr-un studiu clinic la scară largă al unui vaccin coronavirus. Companiile au declarat că nu au găsit până acum probleme serioase de securitate şi se aşteaptă să solicite autorizaţia SUA luna aceasta pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului.

Dacă vaccinul este autorizat, numărul de doze va fi iniţial limitat şi rămân multe întrebări, inclusiv pentru cât timp va oferi protecţie.

Cu toate acestea, anunţul oferă speranţă că şi alte vaccinuri COVID-19 în curs de dezvoltare se pot dovedi eficiente.

Pfizer va solicita o autorizaţie din partea autorităţilor americane pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului pentru persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 85 de ani. Pentru a face acest lucru, va avea nevoie de două luni de date privind securitatea de la aproximativ jumătate din cei 44.000 de participanţi la studiu.

Acţiunile Pfizer au crescut cu 6% în New York, în timp ce acţiunile BioNTech au crescut cu 18%.

Şi acţiunile altor dezvoltatori de vaccinuri COVID-19 care se află în etapa finală a testării au reacţionat, de asemenea, cu AstraZeneca în creştere cu 0,5% în Londra, în timp ce Johnson & Johnson a câştigat 2,6% iar Moderna a scăzut cu 1,8% înaintea deschiderii pieţei americane.

Pfizer şi BioNTech au un contract în valoare de 1,95 miliarde de dolari cu guvernul SUA pentru livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin începând din acest an. De asemenea, companiile au ajuns la acorduri de aprovizionare cu Uniunea Europeană, Regatul Unit, Canada şi Japonia.

Pentru a economisi timp, companiile au început să producă vaccinul înainte de a şti dacă va fi eficient. Acum se aşteaptă să producă până la 50 de milioane de doze, suficient pentru a proteja 25 de milioane de oameni în acest an.

Pfizer a declarat că se aşteaptă să producă până la 1,3 miliarde de doze de vaccin în 2021.

Ştire iniţială
 
Pfizer face paşi importanţi. Rezultatele studiului reprezintă un pas în faţă în lupta descoperirii vaccinului anti-COVID-19, conform WSJ.
 
Spre deosebire de vaccinurile clasice, cel dezvoltat de către Pfizer, permite anticorpilor să rămână în corp. Dacă pacientul se infectează mai târziu cu SARS-CoV-2, anticorpii vor indentifica virusul şi îl vor elimina. 
 
 
Reprezentanţii Pfizer au declarat că vor cere legiuitorilor pe Sănătate permisiunea de a vinde vaccinul până la finele lunii noiembrie, dacă rezultatele următoare vor fi la fel de pozitive. 
 
Totuşi, legiuitorii spun că vor avea nevoie de timp pentru a oferi un punct de vedere privind studiul şi implicit, eficacitatea vaccinului. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici