Vaccinul rusesc oferă imunitate împotriva coronavirusului. Experţii susţin că studiile au fost făcute pe un eşantion mic de subiecţi pentru a putea dovedi eficacitate şi siguranţă

  • Oamenii de ştiinţă ruşi au publicat rezultatele primului raport referitor la vaccinul anti-covid
  • Fiecare participant la experiment a dezvoltat anticorpi pentru a combate virusul
  • Testele efectuate pe un eşantion de 38 de pacienţi nu au avut efecte secundare grave asupra organismului
3452 afișări
Imaginea articolului Vaccinul rusesc oferă imunitate împotriva coronavirusului. Experţii susţin că studiile au fost făcute pe un eşantion mic de subiecţi pentru a putea dovedi eficacitate şi siguranţă

Sursa foto: profimedia

Rusia a fost prima ţară din lume care a autorizat un vaccin pentru coronavirus încă din luna august. Criticii au sugerat că studiul realizat de ruşi ar fi unul mic, fără eficacitate şi siguranţă dovedită. Dar preşedintele Vladimir Putin a declarat că vaccinul a trecut toate verificările necesare şi pentru a-şi întări punctul de vedere, o doză i-a fost administrată uneia dintre fiicele sale.

Două studii ale vaccinului, numite Sputnik-V, au fost efectuate în perioada iunie-iulie, iar rezultatele au fost publicate în revista medicală de specialitate din Marea Britanie, The Lancet. Fiecare studiu a implicat un număr de 38 de voluntari sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.

Pacienţilor la experiment li s-a administrat iniţial o doză de vaccin iar trei săptămâni mai târziu încă una. Toţi participanţii au dezvoltat anticorpi în decurs de tre săptămâni. Printre cele mai frecvente efecte adverse pe care le-au resimţit s-au numărat durerile de cap şi cele articulare.

Vaccinul rus foloseşte tulpini adaptate ale adenovirusului, un virus care cauzează de obicei răceala obişnuită, pentru a declanşa un răspuns imun din partea organismului. Rusia planifică vaccinarea în masă pentru octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici