Vaccinul rusesc Sputnik V nu va fi autorizat în UE până la sfârşitul lunii iunie

  • Vaccinul rusesc Sputnik V nu va fi autorizat în UE „înainte de sfârşitul lunii iunie”, a precizat secretarul de stat francez pentru efaceri europene.
  • Unele ţări din Europa au comandat sau vor să comande acest ser pentru a accelera campania de imunizare.
  • Dintre cele 27 de state membre ale UE, doar Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă au decis până acum să utilizeze vaccinul rusesc.
451 afișări
Imaginea articolului Vaccinul rusesc Sputnik V nu va fi autorizat în UE până la sfârşitul lunii iunie

Vaccinul rusesc Sputnik V nu va fi autorizat în UE până la sfârşitul lunii iunie

Vaccinul rusesc Sputnik V nu va fi autorizat în UE „înainte de sfârşitul lunii iunie”, a avertizat joi secretarul de stat francez pentru efaceri europene, în timp ce unele ţări din Europa au comandat sau vor să comande acest ser pentru a accelera campania de imunizare, relatează Paris Match.
 
„Există o primă etapă de examinare a dosarului de autorizare care se numeşte o revizuire ştiinţifică şi, fără îndoială, ni se spune, se va încheia cel puţin până la jumătatea lunii iunie”, a declarat Clément Beaune în faţa Comisiei pentru afaceri europene a Senatului.
 
„Şi apoi există un ultim pas, care este opinia Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) cu privire la autorizaţia de introducere pe piaţă, care durează câteva săptămâni. Deci, nu este un vaccin care ar putea fi autorizat înainte de sfârşitul lunii iunie”, a adăugat el.
 
În acel moment, UE ar trebui să aibă „multe alte doze de vaccinuri disponibile, astfel încât ”nevoia să fie mult mai puţin presantă”, a menţionat el. 
 
Clement Beaune a subliniat, de asemenea, capacităţile limitate de producţie ale vaccinului rus şi a criticat Moscova, după alţi oficiali francezi şi europeni, pentru că a folosit Sputnik drept armă de propagandă pe scena internaţională. 
 
„Există acte geopolitice sau cascadorii publicitare care sunt folosite de prietenii noştri ruşi pentru a arăta în ce măsură sunt prezenţi în Uniunea Europeană. Să nu fim naivi, au o strategie de diviziune în UE care pentru moment nu a funcţionat, cu atât mai bine, dincolo de câteva lovituri de cuţit”, a menţionat el.
 
Dintre cele 27 de state membre ale UE, doar Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă au decis până acum să utilizeze vaccinul rusesc fără să aştepte autorizarea acestuia de către EMA. În Slovacia, această decizie a dus la demisia marţi a prim-ministrului Igor Matovic, criticat chiar în cadrul guvernului său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici