Vaccinul Sputnik încă nu va ajunge în România. Ungaria începe deja imunizarea cu Sputnik

  • Vaccinul Sputnik ar putea primi aprobare în UE la finalul lui martie
  • România nu este în contacte cu Rusia pentru a folosi sau importa vaccinul
  • Ungaria ar putea începe imunizarea cu Sputnik în această săptămână
847 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Sputnik încă nu va ajunge în România. Ungaria începe deja imunizarea cu Sputnik

Aprobarea vaccinului Sputnik în Uniunea Europeană ar putea veni la finalul lui martie, atunci când Agenţia Europeană a Medicamentului va termina analiza datelor. Guvernul României nu are niciun contact cu Moscova pentru a aduce serul şi în România.

Valery Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse: Totuşi, vă pot spune că pe adresa noastră au venit multe scrisori şi email-uri. Oamenii ne întreabă dacă le dăm oportunitatea să primească vaccinul rusesc. Din păcate, nu este posibil pentru moment.

25 de ţări din lume folosesc deja sau pregătesc campania de vaccinare cu Sputnik. Ungaria nu a mai aşteptat aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentului. Imunizările cu serul rusesc vor începe la Budapesta. 560 de medici de familie vor selecta câte 5 pacienţi cărora le vor administra vaccinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici