Valeriu Gheorghiţă: 44% din populaţia României, vaccinată sau trecută prin boală. Judeţele unde rata imunităţii de grup depăşeşte 60%

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), susţine că aproximativ 44% din populaţia României are imunitate la COVID-19 după ce persoanele au trecut prin boală sau s-au vaccinat.

3055 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: 44% din populaţia României, vaccinată sau trecută prin boală. Judeţele unde rata imunităţii de grup depăşeşte 60%

Câţi români sunt imunizaţi?

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, aproximativ 44% din populaţia României are imunitate obţinută prin boală sau vaccinare. Judeţele Cluj şi Ilfov şi municipiul Bucureşti sunt singurele care au rata de imunitate de grup de peste 60%.

Estimarea mai arată că în 25 de judeţe peste 20% din persoane au un grad de imunitate, în 11 judeţe au peste 40%, iar în trei judeţe gradul este peste 50% .

Pentru estimare s-a folosit ca bază de calcul populaţia rezidentă din România la 1 ianuarie 2020, adică 19,3 milioane de persoane. De asemenea, specialiştii au utilizat un sistem potrivit căruia la fiecare caz confirmat există 4,3 cazuri neconfirmate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici